Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Londra’da şampiyon Turkcell

Dijital operatör Turkcell, pazarlama alanında dünyanın en başarılı projelerinin değerlendirildiği The Loyalty Magazine Awards’ta Gamification (Oyunlaştırma) kategorisinde ‘Sürpriz Nokta’ ile büyük ödülün sahibi olurken, GNÇ Çatlat uygulamasıyla da Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi’nin şampiyonluğunu elde etti.

Milyonların kullandığı Turkcell uygulamaları, pazarlama ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında bulunan Loyalty Magazine Awards’ta iki büyük ödüle layık görüldü. Müşteri odağı ile geliştirdiği çözümlerle 11 farklı kategoride finale kalan Turkcell, Londra’da gerçekleştirilen ödül töreninde, oyunlaştırma kurgusuyla bugüne kadar toplamda 74 milyon hediyenin dağıtıldığı ‘Sürpriz Nokta’yla Gamification (Oyunlaştırma) kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu. Turkcell’in gençlere özel uygulaması GNÇ içinde yer alan ve bugüne kadar 30 milyon kez kullanılan ‘Çatlat’ oyunu da Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi’nde müşteri memnuniyeti alanında en başarılı proje seçildi. Londra’da düzenlenen ödül gecesinde Turkcell adına ödülleri Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş ile Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar aldı.

“Müşteri memnuniyetiyle küresel alanda fark yaratıyoruz”

Turkcell’in başarılarının dünyanın önde gelen platformlarında takdir toplamasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, konuyla ilgili olarak “Küresel alanda müşteri memnuniyeti konusunda fark yaratan şirketlerin başında geliyoruz. Yenilikçi ve insan odaklı projelerimizle Loyalty Magazine Awards gibi pazarlama alanında dünyanın önde gelen bu organizasyonda iki ödüle layık görülmek mutluluk verici. Günümüzde müşterilerimizin en önemli beklentisi kişiselleştirilmiş teklifler. Bunu da yapmanın tek yolu müşterilerinizi en iyi şekilde tanımaktan geçiyor. Biz de Turkcell olarak dünyadan veriyi en iyi okuyan ve analiz eden şirketlerin başında geliyoruz. Bu yeteneğimiz sayesinde en uygun çözümleri kendilerine sunuyoruz. Bizim için en önemli enerji kaynağı müşterilerimizin mutluluğu. Tüm Turkcell ailesi olarak onları daha fazla mutlu edece çözümler sunmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Turkcell’in müşterileri için BiP platformunda hayata geçirdiği ‘Sürpriz Nokta’ kanalıyla kullanıcılar, mobil cihazlarından hem oyun oynuyor hem de hediyeler kazanıyor. ‘Sürpriz Nokta’, Türkiye’nin her köşesinde harita üzerinde saklanmış hediyelerin Armağan Emocan’la bulunmasını sağlıyor. Kampanya kapsamında belirli noktalarda konumlanan hediye paketlerini toplayanlar, aylık 5 GB’lık internetten 1 aylık fizy Premium üyeliğine ve Turkcell’deki alışverişlerinde geçerli 50 TL’lik Paycell kullanımına kadar birçok farklı hediyeyi kazanma şansına sahip oluyor.

30 milyon kez Çatlatıldı

GNÇ uygulaması içinde yer alan ÇATLAT oyunu ile Turkcell’li gençler her hafta ekranlarında beliren iki yumurtayı çatlatıp sürpriz internet kampanyalarından faydalanıyor ve böylece ek mobil internet ihtiyaçlarını GNÇ uygulaması ile karşılıyor. Ayda 8 GB’a kadar internet kazandıran ÇATLAT oyunu bugüne kadar 30 milyon kez oynandı.

Müşteri sadakati alanında EMEA bölgesinin en önemli organizasyonu kabul edilen Loyalty Magazine Awards’da Turkcell, 17 projeyle finallerde en fazla proje ile yarışan şirket oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.