Öne Çıkanlar Londrada Kadınların Hackneyde Schnitzel Forever ingiltere Türkiye Büyükelçisi türkiye Deniz Doğrusöz Nazlı Çelik Metin Deniz C Erkan Kitchen Community londra Türk restoranı

Bu haber kez okundu.

Müsiad Uk Başkanlığına Mustafa Demir seçildi

Avrupa Ajansı (AVA) Ekonomi Servisi/Londra- Türkiye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Birleşik Krallık, İngiltere teşkilatının genel kurulu yapıldı. Merkez Londra’da Covent Garden bölgesindeki ünlü De Vee Granda Connaught otelinde 21 Ocak 2019 pazartesi günü yapılan olağan kurul saat 15.00’da dualarla ve istiklal marşıyla başladı. Genel Kurul toplantısında yapılan seçimle Mustafa Demir başkan oldu. Genel kurul öncesinde Londra Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Süleyman Beşli ve Right Holidays’in sahibi işadamı Sinan Aydın’a başkan Mustafa Demir tarafından plaket verildi. Genel Kurul sonrası Dünya finans merkezi sayılan doğu Londra’daki Canary Wharf bölgesindeki Türk Restaurantı Hazev’de yemek verildi. Yemeğe katılan Londra Başkonsolosu Çınar Ergin’e teşekkür plaketi verildi.

Türkiye ve Avrupa’dan geniş katılım

Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, Müsiad Avrupa Direktörü Burhan Sağlam, Müsiad Yurtdışı teşkilatlanma üyesi Selim Sar, Müsiad Lojistiks kurulu başkanı Ahmet Yayman, MÜSİAD İsviçre Şubesi Başkanı Şeref Yıldız, YTB Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanlığı’ndan Ahmet Alemdar, hem genel kurula hemde yemeğe Türkiye’den ve Avrupa’dan katıldı.

Al Rayan Bank iş ve yatırım Müdürü Shamim Chowdhury

Al Rayan Bank, Shamim Chowdhury

Al Rayan Bank iş ve yatırım Müdürü Shamim Chowdhury ile Londra Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Süleyman Beşli’nin katıldığı ve konuşma yaptığı kurulda, Yunus Emre Kültür Merkezi Londra Müdürü Mehmet Karakuş, Türk Demokratlar Birliği'nin UID Londra Başkanı Erdal Yetimova, Genç MÜSİAD İngiltere Başkanı Ali Aybakar ve başkan yardımcısı Hulusi Gönen, Müsiad UK yönetim kurulu üyeleriden Halil Erdoğan, Sinan Aydın, Ali Demir, Dr.Ertan Erel, Murat Yurtseven, Kurtuluş Sarak, Osman Cınık ve Recep Ercan hazır bulundu. Avrupa gazetesi adına Vatan Öz, halalbooking.com direktörü Ufuk Seçkin, Avukat Semira Dilgil ve Emre Vurgun, Anthap Kuruyemiş ve Gıda Şirket Direktörü Elif Gözek, işadamı Şükrü Aybakar, işadamı Nevzat Kaya, ParaPara.co.uk'den finans ve iş kredisi üzmanı Özgür Akıncı katılım gösterdi.

Türkiye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Birleşik Krallık başkanın Mustafa Demir

Başkan Mustafa Demir

Türkiye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Birleşik Krallık başkanın Mustafa Demir Avrupa Ajansı’na şunları iletti.

“Saygı değer Musiad ailesi, pek kıymetli davetliler, MÜSİAD İngiltere'nin bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan muhterem başkanlarımız ve yöneticilerimiz, deüerli basın mensupları, hanım efendiler, beyefendiler ve gençler. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Öncellikle beni bu göreve layık gören siz üyelerimize ve divan kuruluna teşekkür ediyorum. MÜSİAD Birleşik Krallık şubesi olarak yeni bir yönetim ve heyecanla devraldığımız hizmet bayrağını daha yüksek zirvelere taşımak için yola çıkmış bulunmaktayız. Cenab-ı Hak bizleri utandırmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun. Büyük ve güçlü Türkiye’nin önündeki engellerin kaldırıldığı, daha demokratik, daha kalkınmış bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz bu günlerde MUSIAD Birleşik krallık adına şubemizin genel kurulunda bizleri yanlız bırakmayan başta sayın başkanım İbrahim Uyar olmak uzere değerli katılımcılara tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.Vatanımızı sadece sınırlarımiızda değil yurtdışındada maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için Musiad Birleşik Krallık olarak sürekli çalışıyoruz, çalışmaya devem edeceğiz. MUSIAD Birlesik Krallık olarak misyonumuz, ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak, öncede belirlenen ilke ve değerleri paylaşan, üyeler arasındaki dayanışmayı geliştiren ve kendi içinde bu birlik ve beraberlik ruhu ile ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır.”

"Biz zihniyeti”

MÜSİAD Birleşik Krallık başkanın Mustafa Demir sözlerine şöyle devam etti:

genelinde Müsiad’ın elde ettiği başarının altındaki en büyük etken "Biz" zihniyetidir. Biz demek on binlerce iş insanının "tek vücut, tek yürek ve tek istikamet" olması demektir. Dolayısıyla önümüzde başarılı olmuş bu sistemin Birlesik Krallıkta’da uygulanması gerekiyor. Biz Avrupa’da yaşayan ve ülkesini temsil eden iş insanları taşıdığımız sorumluluğu gayet iyi biliyoruz. Bu sorumluluğu hayata geçirirken ülkemizin verdiği güven ve desteğininde farkindayiz. Şimdi sahip olduğumuz konumu Musiad Birlesik Krallık olarak nakde çevirerek rakamlara yansıtmamız lazımdır. Hem iş insanı üyelerimizin sayısını arttıracak hem de var olan üyelerimizin güçlenmesini sağlayacak hem de yaşadığımız ülke işadamları birlikleriyle yakın ilişkiye girerek ortak eylem planları yaparak dayanışmayı arttırmalıyız. Bunu 2019 yılı içinde farklı etkinlikler, network toplantıları, seminerler, paneller ve ticari diplomasi ile gerçekleştirecegiz inşallah”

Brexit ve Türkiye ile Birleşik Krallık

“ Önümüzdeki günlerde sonuçlanması beklenen anlaşmalı veya anlaşmasız Brexit, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticari ekonomi sonucu ne olursa olsun olumlu etkileyecektir. Birleşik Krallıkta referendumda çıkan Brexit kararının gerçekleşmesi durumunda Türkiye’nin elinin güçlendireceğini ve yeni anlaşmalarla ticaretimizin olumlu geliseceği ön görülmektedir. Bir yandan Avrupa birligi kendini toparlamak ve mümkünse yeni üyeler almak icin çaba gösterecek böylelikle Türkiye ile olan müzakerelerini hızlandırıp ilişkilerini geliştirmeye çalışacaktır. Böylelikle Türkiye hem Birleşik Krallığın hem Avrupa Birliği’nin starejik partneri olacaktır.”

Birleşik Krallık Türkiye için Avrupa’daki en büyük 2 ihraç pazarı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 2017 yılında 17 milyar dolara ulaştı ve Türkiye'de 3 binden fazla İngiliz şirketi faaliyet gösteriyor. 2016 Türkiyenin Birleşik krallığa ihracati $11.7bn, buna karşılık $5.3bn ithalatı var. Türkiye’nin dış ticaretinde fazla verdiği ve ihracatını sürekli artırdığı gelişmiş ülkelerden biri. Yine aynı verilere göre; Türkiye’nin İngiltere'ye gerçekleştirdiği ihracat son 10 yılda yaklaşık %80 arttı.

0

Müsiad Birleşik Krallık Başkanı Mustafa Demir ve Müsiad Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar

Müsiad Avrupa Direktörü Burhan Sağlam

Londra Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Süleyman Beşli

Right Holidays’in sahibi işadamı Sinan Aydın’a Müsiad UK Başkanı Mustafa Demir tarafından plaket verildi.

Dr.Ertan Erel ve Müsiad UK Başkanı Mustafa Demir

Londra Başkonsolosu Çınar Ergin’e teşekkür plaketi verildi.

Anthap Kuruyemiş ve Gıda Şirket Direktörü Elif Gözek Londra Başkonsolosu Çınar Ergin’e, Müsiad UK Başkanı Mustafa Demir’e ve Müsiad Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar’a Anthap Kuruyemişlerinin sunumunu yaptı.

Sinan Aydın, Burhan Sağlam, Vatan ÖZ, İbrahim Uyar ve Murat Yurtseven

Right Holiday's direktörü Sinan Aydın, Avrupa Gazete editörü Vatan ÖZ, Halalbooking.com direktörü ünlü turizimci Ufuk Seçkin ve  ünlü iş adamı Halil Erdoğan

Genel kurul De Vee Granda Connaught otelinde yapıldyı

Müsiad UK Başkanı Mustafa Demir, Müsiad Avrupa Direktörü Burhan Sağlam, İşadamı Osman Cınık ve Büyükelçilik Ticaret Başmüşaviri Süleyman Beşli

Londra’daki Canary Wharf bölgesindeki Türk Restaurantı Hazev’de yemek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.