Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe Aytac uk

Bu haber kez okundu.

Thomas Cook iflası Türkiye turizmini nasıl etkiler

Türkiye'ye en çok turist getiren turizm acentelerinden biri olan İngiliz Thomas Cook’un iflasıyla ilgili bir açıklama yapan Eco Travel Shop direktörü Ali Keskin, “Söz konusu gelişmenin Türkiye turizmine olumsuz etkilemesine kesin gözüyle bakıyorum. Türkiye pazarında Antalya’dan Kuşadası’na kadar şirketin boşluğunun zor dolacağını düşünüyorum. Thomas Cook’un boşluğu doldurulamazsa etkileri 3-5 yıl sürebilir.

“Sadece Thomas Cook ile çalışan çok sayıda küçük işletme var. Örneğin Dalaman bölgesinde özellikle Fethiye ve Marmaris’te Thomas Cook’un tek yetkili olduğu 30-40 odalı oteller var ve bu otellerin birçoğunun Thomas Cook tarafından ödemelerinin yapılmadığını biliyoruz. Keskin, “yüz binlerce pound alacağı olan bu tür otellerin çok zor durumda kalacaklar. Bu otellerde çalışan çok sayıda turizm emekçisi de durumdan olumsuz etkilenecektir” diye konuştu.

“Bağımsız Tur Operatörleri Desteklenmeli”

“Thomas Cook’un iflasından sonra özellikle Türkiye ağırlıklı çalışan bağımsız ve küçük ölçekli tur operatörlerine büyük iş düşüyor. Şirketin yaratacağı boşluğu doldurmak için daha fazla çalışmamız gerekiyor” diye konuşan Keskin “Turkey Specialist” olarak çalışan ve ağırlıklı pazarı Türkiye olan bağımsız acentaların önünün açılması ve eşit koşullarda rekabet için tanıtım desteği yapılması gerekiyor” dedi. Keskin, Thomas Cook’tan diğer acentalara bir turist kayışı olacağını ancak buna ragmen Türkiye’nin yıllık 700-800 bin turist kaybı yaşayabileceğini; ayrıca özellikle Muğla, Dalaman ve Fethiye’de kaderi Thomas Cook’a bağlı çok sayıda küçük işletme olduğunu söyledi.

“Tatil alırken acentanızın ATOL’a kayıltı olması gerekiyor”

Eco Travel direktörü Ali Keskin, “Thomas Cook’tan paket tatil alan tüketicilerin Sivil Havacılık tarafından güvencede” olduğuna dikkat çekerek, “CAA, şu anda tatilde olanları geri getirmekle yükümlü. Ayrıca tatilini Thomas Cook’tan ayırıpta önümüzdeki günlerde gidecek olanlar da yine ATOL garantisi varsa ödemelerini geri alabilecekler” dedi. Keskin tüketiceleri de uyarı da bulunarak, “Acentanızda tatil satin alırken mutlaka ATOL’a kayıtlı olup olmadığını sorun. Eğer ATOL’a kayıtlı ise tatilinizi alabilirsiniz. ATOL güvencesi yoksa ekonomik olarak risk altındasınız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.