Öne Çıkanlar londra ingiltere Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Avrupanın en yaşanabilir şehirler

Bu haber kez okundu.

Türk, İngiliz ve Uluslararası Hukuk üzerine danışmanlık

Avrupa Ajansı (AVA) Abdullah ÖZKAN/Londra-Türkiye’de İzmir’de dünyaya gelen Dilsu Ekin Undar Ankara Bilkent Üniversitesini 2007 yılında bitirdi. Duygu Köse ise Denizli’de dünyaya geldi ve tıpkı Undar gibi Ankara Bilkent Üniversitesi’nden 2008 yılında mezun oldu. Zorunlu stajlarını tamamladıktan sonra başarılı iki avukatın yolu Londra’da kesişti. Queen Mary Üniversitesi’nde Fikri Mülkiyet Hukuku üzerine master yapan Undar ve Brunel Üniversitesi’nde Avrupa ve Uluslararası Ticaret Hukuk üzerine master yapan Köse aldıkları karar doğrultusunda 2013 yılı başında D&D Legal Avukatlık Bürosunu açtı. 

“Londra’da yaşamak daha kolay”

Dilsu Ekin Undar ve Duygu Köse iki yıldır Londra’da yaşıyor. Bu şehirde yaşamanın daha kolay olduğunu söyleyen avukat Dilsu Ekin Undar; “Çok büyük ama bir o kadar da sistemli bir şehir. Buraya gelen bir daha gitmek istemiyor. Nitekim ben ve Duygu içinde öyle oldu ve buraya yerleştik” diyor. Londra’da sosyal hayatın canlılığına dikkat çeken avukat Duygu Köse ise; “İlk geldiğimizde sıkıntı çektik. Ama gezmek ve eğlenmek için muhteşem bir şehir. Tüm dünyanın takip ettiği organizasyonlar, konserler, festivaller burada düzenleniyor. Bizde zaten geldikten sonra kopamadık” diyerek ortağını destekliyor.

Master’larını tamamladıktan sonra 2013 yılında D&D Legal Avukatlık Ofisini açıp Türk vatandaşlarına bir nevi sahip çıkıyorlar. Türk Hukuku hakkında Londra’daki boşluğu fark ettiklerini ve buradan yola çıkarak bu büroyu açtıklarını söyleyen başarılı avukat Duygu Köse sözlerini şöyle sürdürüyor: “Türkiye’den göç etmiş ailelerin çocukları hep buranın hukukunu okuyup bu ülkenin avukatı olmuşlar. Bu yüzden Londra’da hatta İngiltere’de Türk hukukunu tanıyan ve Türk vatandaşlarının haklarını savunacak avukatın eksikliği fazlasıyla hissediliyor. Bizde bu alanı doldurmak istedik ve bu ofisi kurduk.”

Hem İngiliz Hem Türk Hukukunu biliyorlar

Dilsu Ekin Undar ve Duygu Köse Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden olan Bilkent Üniversitesi’nde Hukuk okudular. Bu yüzden Türk Hukuku hakkında fazlasıyla donanıma sahipler. Ayrıca İngiltere’de master yapmış olmaları sayesinde İngiliz Hukukunu da satır aralarına kadar biliyorlar. Bunun kendileri için bir avantaj olduğunu ve kendilerine başvuran herkese fazlasıyla yardımcı olabileceklerini söyleyen Dilsu Ekin Undar; “Bizim burada mahkemeye girip müvekkillerimizi savunma yetkimiz yok. Ama Türkiye’de bunu fazlasıyla iyi yapıyoruz. Hem danışmanlık görevi de yürütebiliyoruz. Bize başvuracak kişinin illa Türk olmasına gerek yok. Bir İngiliz’in Türkiye’ye yapacak olduğu yatırımı da yorumlayıp doğru adımlar atmasını sağlıyoruz. Bize başvuran müvekkillerimizi başarıyla temsil edeceğimizden hiç şüpheleri olmasın” diyor.

D&D Legal Avukatlık Ofisi’nin çalışma alanları

D&D Legal Avukatlık Ofisi Uluslararası Hukuk üzerine danışmanlık yapabiliyor. Türkiye’deki hukuk yolu kapandıktan sonra müvekkillerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde ve Tahkim sürecinde yardımcı olabiliyor. Bu süreçte müvekkillerini başarıyla temsil eden başarılı iki avukat Türk Hukukuyla ilgili süreçte insanlara yardımcı oluyor. D&D Legal Avukatlık Ofisi Yabancı ülke kararlarının Türkiye’de tanınması ve tenfizi davaları, Gayrimenkul ve kira davaları, Gayrimenkul alım-satım-tapu devir işlemleri, aile ve miras davaları, şirket kurumu ve ticari davalar, Türkçe ve İngilizce her türlü sözleşmenin incelenmesi ve hazırlanması, marka patent, tasarım tescil işlemleri ve davaları gibi geniş bir yelpazede müşterilerine hizmet verebiliyor.  

Duygu Köse ve Dilsu Ekin Undar’ın avukatlık yaptıkları süre içerisinde başlarına birbirinden ilginç olaylar geliyor. Müvekkillerine bir nevi psikolojik destekte verdiklerini söyleyen başarılı avukat Dilsu Ekin Undar; “Özellikle danışmanlık yaptığımız ve avukatlığını üstlendiğimiz boşanma davalarında ve miras davalarında başımıza birbirinden ilginç olaylar geliyor. Ama biz seve seve bunları dinliyor ve çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz” diyor.

Başarılı avukat Duygu Köse Türk Hukuku ve İngiliz Hukuku arasında büyük farklar olduğunu belirtiyor. En basitinden Türk hukukunda savcının geniş yetkileri olduğunu ancak İngiltere’de savcının avukatla eşit haklara sahip olduğunu söyleyen Köse sözlerini şöyle sürdürüyor: “İngiltere’de her şey ve herkes eşittir. Kesinlikle el altından bazı şeyleri halledemiyorsunuz. Ancak biliyoruz ki Türkiye’de böyle değil. Bir şekilde hallediliyor. Burada insan haklarını artık geçmişler hayvan haklarını tartışıyorlar. Ancak Türkiye’de devlet kadına bile sahip çıkamıyor. ”

Hedefleri büyük 

Duygu Köse ve Dilsu Ekin Undar’ın aklında Türkiye’ye dönme fikri yok. Başarılı avukatların hedefleri ise gayet büyük. Duygu Köse sınavlardan başarıyla ayrılıp İngiltere’de de avukat olmak ve İngiliz vatandaşlarına da hizmet vermek istediğini söylüyor. Dilsu Ekin Undar’da Türkiye’de marka patent vekili olduğunu ve İngiltere’de de bu ünvanı taşımak istediğini belirtiyor. Bunun için sınava girmesi gerektiğini altını çizen Undar bir koldan da mahkeme dışında marka patent işlerine yoğunlaşmak istediğini söylüyor. Duygu Köse ve Dilsu Ekin Undar çalışma alanları dahilindeki her türlü davanın altından kalkabileceğinin altını çiziyor ve Türk vatandaşlarını ofislerine bekliyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.