Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

'Şah Fırat' operasyonu dünya basınında

AFP: Türk birlikleri IŞİD’in kontrolünde olan Suriye topraklarındaki Osmanlı türbesinde görev yapan askerlerini tahliye etti. 700 askerden oluşan Türk birlikleri cumartesi gecesi Suriye topraklarına girerek IŞİD’in tehdidi altındaki askerlerini ülkeye geri getirmek üzere operasyon yaptı.

Reuters: Türk ordusu 39 tankın da dahil olduğu 100 askeri araçla Suriye’ye girerek gece saatlerinde başlattığı operasyonla Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerini tahliye etti. Operasyonu Başbakan Davutoğlu açıkladı.

AP: Türkiye gece yarısı Suriye’ye başlattığı operasyonla Osmanlı türbesini koruyan askerlerini tahliye etti. Ordudan yapılan açıklamada bir askerin ‘kaza sonucu’ hayatını kaybettiğini açıkladı. Başbakan Davutoğlu ise türbenin Suriye’de yeni bir yere nakledileceğini söyledi.

New York Times: Türk ordusu Suriye’ye başlattığı askeri operasyonla, bir süredir IŞİD’in kuşatması altında olan Süleyman Şah Türbesi’ni Türkiye’ye getirdi ve burayı koruyan askerlerini tahliye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.