Öne Çıkanlar maç saat kaçta Demir Leydi Ambargoed Nazım Çavuşoğlu Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali

Bu haber kez okundu.

100 yıllık gurur; 18 Mart Çanakkale Zaferi

100 yıllık gurur etkinliklere yansırken, şehitleri anma programlarındaki hüzün de dikkat çekiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı bugünkü törenlerde, Özhan Eren'in yönettiği "Son Mektup" filminin galası da gerçekleşecek. 24 Nisan'da ise bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, 30'u aşkın ülkeden gelecek devlet ve hükümet başkanlarıyla bir program daha yapılacak.Tarihi etkinlikler çerçevesinde 18 Mart Stadyumu'nda resmi geçit töreni yapılacak. Coşkunun hüzünle buluştuğu bir diğer tören Şehitler Abidesi'nde gerçekleşecek. Başbakan Davutoğlu'nun da konuşacağı törenler kapsamında, denizde geçit töreni ve Türk Yıldızları gösterisi düzenleyecek. Şehitlikte Kuran-ı kerim ve dualar okunarak kahramanlar anılacak. PTT Genel Müdürlüğü de, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla savaşa taraf olan 14 ülke başta olmak üzere 36 ülkenin katılımıyla Pul Sergisi açacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ise Merkez Şehitler Camii'nde, tekbirlerle birlikte Mevlid-i Şerif programı organize etti. Ayrıca "1915 Vatan Coğrafyası Buluşuyor" Projesiyle yurt içi ve yurt dışındaki 141 askerlik şubesinden, 1915'te şehitlerinin ve gazilerinin torunları Çanakkale'de buluşturuldu.Çanakkale'ye gidemeyen veya gittiği halde o heyecanı tekrar yaşamak isteyenlere büyük hizmet. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılına özel düzenlenen 'Çanakkale- Bir Hilal Uğruna' programı 36 şehirde daha vatandaşlarla buluşuyor. Gezici müze ve serginin de bulunacağı programlara birçok sanatçı, şair ve tarihçi de katılacak. Şubat ayında başlayan proje çerçevesinde Türkiye'nin dört bir yanında Çanakkale'nin tarihi önemi anlatılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Birçok şehirde Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşlarımız var. Onları taşıma imkânımız yeterli olmadığı için Çanakkale'yi onların ayaklarına götürüyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.