Öne Çıkanlar londra SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın Kahramanmaraş UK londra Avukat Alpan Uz Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport Redstone Solicitors

Bu haber kez okundu.

800 kişinin ölümüne yol açan tekne faciasında flaş gelişme

Birleşmiş Milletler (BM) Libya’dan İtalya’ya giden göçmenleri taşıyan kaçakçı teknesinin pazar günü batmasının ardından faciada hayatını kaybedenlerin sayısını “800’den fazla” olarak açıkladı.Geminin Tunuslu kaptanı Muhammed Ali Malik (27) ve yardımcısı Suriyeli Mahmud Bikhit (25) ise gözaltına alındı. Kaçak mültecilerin arasında oturarak kendilerini yolcu gibi göstermeye çalışan kaptan ve yardımcısı, kurtarma ekipleriyle birlikte kıyıya ulaştıkları sırada kazazedelerin onları tanıması üzerine yakayı ele verdi.Kaptan ‘taksirle çok sayıda adam öldürme’, ‘gemi kazası yapmak’ ve ‘insan kaçakçılığı’ndan, yardımcısı ise yasadışı göçe yardım etmekle suçlandı.

YARDIMA GELENE ÇARPMIŞ
İtalyan Katanya Savcılığı’nın soruşturmasında, aşırı derecede kalabalık olan geminin, kendisine yardıma gelen Portekizli ticaret gemisiyle çarpışması sonucu yan yatarak battığı belirlendi. Savcılık, yardıma gelen Portekizli mürettebatın kazada hatasının olmadığını açıkladı.

AKDENİZ’DEKİ EN BÜYÜK ÖLÜM
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Akdeniz’deki insan kaçakçılarını 18’inci yüzyıldaki köle tüccarlarına benzetti. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Adrian Edwards ise ölen sayısının 800’den fazla olmasıyla ilgili, “Bu rakam, kazayı Akdeniz’deki en büyük ölümlü olay yaptı” dedi.Edwards, teknedekilerin 350’sinin Eritreli olduğu bilgisini paylaştı. Kazazedelerin diğerlerinin ise Suriye, Somali, Sierra Leone, Mali, Senegal, Gambiya, Fil Dişi Sahilleri, Etiyopya ve Bangladeş’ten geldiği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.