Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Konut

Bu haber kez okundu.

İngiliz basını, Mutlu Kaya'ya yapılan saldırıyı böyle duyurdu

Guardian Mutlu Kaya'nın eski erkek arkadaşı Veysi E'nin tutuklananlar arasında olduğunu kaydediyor.Gazete 26 yaşındaki Veysi'nin polise "yarışmaya katılmasına karşıydım ama onu vuran ben değilim" dediğini bildiriyor.Veysi E "ailesi her zaman bu yetenek şovlarına katılmasını istedi ama ben istemedim. Bu yüzden çok tartıştık. O Ses Türkiye'ye de daha önce katılmak istedi ama izin vermedim. O da beni dinleyip bu yarışmaya katılmadı" diyor.
Guardian'a göre, cinayet gecesi içkili olduğunu kabul eden Veysi E "kötü alışkanlıkları" için Kaya'yı suçladığını da söyledi: "Onunla tanıştığımda ben ne içki ne de sigara içerdim. Bu kaygılar nedeniyle başladım."
Independent ise Mutlu Kaya'nın TV programına katıldığı için ölüm tehditleri aldığını bildiriyor.Kaya'nın babası da kızının şarkıcı Sibel Can'dan "yardım beklediğini" söylüyor ve "Mutlu'ya adete annelik yapıyordu" diyor.Gazete, Kaya'nın babasının "kızımın sağlığına kavuşmasından başka isteğim yok" dediğini de aktarıyor.
Times da TV'de yetenek programına katılan Mutlu Kaya'nın aldığı tehditler ardından vurulduğunu kaydediyor.Gazete Kaya'nın "Kürt çoğunluklu Diyarbakır kentindeki evinde" vurulduğunu kaydediyor.Gazete Kaya'nın yarışmada yoksul bir ailenin çocuğu olduğu ve parasızlık yüzünden üniversiteye gidemediği için ilgi odağı olduğunu yazıyor.Gazete "Türkiye'nin güneydoğusundaki Kürt bölgesi ülkenin en yoksul ve muhafazakar kesimidir" diyor.Saldırının üç veya dört kişi tarafından yapıldığını kaydeden Times, olayla ilgili olarak üç kişinin tutuklandığını belirtiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.