Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Güniz Sokak'a Süleyman Demirel ziyareti

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için, Türkiye'de 3 günük yas ilan edilirkenTürk bayrakları yarıya indirildi.

'MOLLA NASRETTİN'DE
Süleyman Demirel için Güniz Sokak’taki evinde taziye defteri açıldı. Yakınları ve ziyaretçiler, taziye defterine Demirel için duygu ve düşüncelerini yazdı. Bu mesajlar arasında şu notlar dikkat çekti: “21. Yüzyılın Molla Nasreddin’iydi (Nasrettin Hoca)”, “Büyük Türk devleti Baba Cumhurbaşkanını kaybetti”, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ve ailemizin Cumhurbaşkanı, acımızı söndürecek kelime bulamıyorum”, “Ömrünü toprağa adamış büyük devlet adamı”, “Giriş kapında ıhlamurun yeşil yaprakları altında sana veda ediyorum”, “Yollar yürümekle aşınmaz, dün dündür bugün acı gündür”, “Sonsuz hoşgörü ve gerçek demokrasiye olan aşkını bize bıraktın.”

TAZİYE AKINI
Vefatının ardından Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki evi, ziyaretçi akınına uğradı. İlk gelenler arasında yer alan akrabası CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve yakın dostu Mehmet Haberal ile doktoru Aylin Cesur, evin taziye düzeniyle yakından ilgilendi. “Demokrasi yerleştiyse Demirel sayesinde” diyen Haberal, kırmızı çiçeklerle çerçevelenen yağlıboya tablosunun üzerine Demirel’i simgeleyen fötr şapkasını astı.

KİMLER GELDİ
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, eski SP Genel Başkanı Recai Kutan ile eski bakanlar Namık Kemal Zeybek, İstemihan Talay, Necmettin Cevheri, Ali Coşkun, Abdülkadir Aksu, Köksal Toptan, Hikmet Sami Türk, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, sendikaların başkan ve temsilcileri taziyede bulundu. Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: “Darbe sonrasında ülkede kara bulutlar dolaşırken verdiği mücadeleyle halkın yanında olmuştur. İsmi siyasi tarihimize derinden yazılmıştır.” Süleyman Demirel’in ölümünün ardından devletin zirvesinden mesaj yağdı.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Türk siyasi tarihinde derin izler bırakan, ülkemizin kalkınma sürecinde katkıları bulunan Süleyman Demirel, devlet ve siyaset adamı olarak siyasi tarihimizin önemli isimleri arasında yer almaktadır. Üstlendiği görevler, gerçekleştirdiği hizmetler ve siyasetteki rolü ile aziz milletimiz tarafından gelecekte de yâd edilecektir.

Cemil Çiçek (TBMM Başkanı): Türkiye’nin demokratikleşmesinde önemli bir yere sahip. Zor yıllarda Cumhurbaşkanı, Başbakan, muhalefet lideri olarak önemli sorumluluklar üstlendi.
Kemal Kılıçdaroğlu (CHP Genel Başkanı): Türkiye siyasetinin 40 yılı aşkın bir dönemine damgasını vurmuş, kendine has üslubu, hoşgörüsü, azmi, demokrat kişiliği ile yeri doldurulamayacak bir devlet adamıydı.
Abdullah Gül (11. Cumhurbaşkanı): Cumhurbaşkanı Demirel’in vefatından büyük üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.
Devlet Bahçeli (MHP Genel Başkanı): Geride onca iz, eser ve hatıra bırakarak ebediyete intikal eden Sayın Demirel, her zaman şükran ve saygıyla anılacak, yıllarca verdiği demokrasi mücadelesi gıpta ile hatırlanacaktır.
Bülent Arınç (Başbakan Yardımcısı): Ülkemize önemli hizmetleri bulunan Demirel’in vefatından büyük üzüntü duydum. Kendisini rahmetle yâd ediyorum. Yakınlarına, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.
Tansu Çiller (Eski Başbakan): DYP’nin zor şartlarda kuruluşunun ardından, o zamanki parti genel merkez binasının zemin katında mahzen olarak da anılan toplantı odasında demokrasi yolunda birlikte önemli çalışmalarımız oldu. Demokrasi ve Türkiye sevdasıyla mahzenden çıkıp, 6 kez gittiği makama 7 kez geldi ve son noktada demokrasi meşalesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı oldu. (ANKARA)

Önce Ankaralılar sonra Ispartalılar veda edecek
Demirel için yarın Ankara’da yapılacak cenaze töreninin ayrıntıları belli oldu. Saat 08.00’de Güniz Sokak’taki evinin önünde yapılacak törenden sonra saat 09.00’da TBMM’de “Ulusal Cenaze Töreni” başlayacak.  Demirel’in naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’na bağlı askerler tarafından çekilen top arabasına konulacak ve Atatürk Bulvarı-Meşrutiyet Caddesi güzergâhı üzerinden Kocatepe Camisi’ne götürülecek. Demirel’in cenazesi Kocatepe Camisi’nde kılınacak cenaze namazından sonra Genelkurmay Başkanlığı’na ait askeri bir uçakla Isparta’ya götürülecek. Aile yakınları da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine Başbakanlığa tahsis edilmiş bir uçakla Isparta’ya gidecekler. Demirel, cumartesi günü, kendi adına yapılan anıt mezar henüz bitmediği için Çalcatepe’de defnedilecek. (Uğur ERGAN / ANKARA)

Yasını tutuyoruz
ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Demirel’in ABD başkanlarıyla fotoğrafını Instagram’da yayımlayarak şu mesajı yazdı: “Türkiye’yle birlikte, ülkelerimiz arasındaki dostluğu yaklaşık 40 yıl boyunca desteklemiş olan Demirel’in yasını tutuyoruz.” İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da Twitter’dan taziye mesajı paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.