Öne Çıkanlar londra Ece Dağıstan A. Dilek Aydın Kahramanmaraş UK londra avrupa ingiltere Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği

Bu haber kez okundu.

Türkiye ile ABD arasında IŞİD karşıtı anlaşma tamamlandı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu uluslararası haber ajansı Reuters'e verdiği mülakatta Suriye'nin kuzeyinin IŞİD'den temizlenmesinin Esad rejimine de siyasi çözüm için müzakere masasına dönme yönünde mesaj vereceğinin altını çizdi.PYD'nin Suriye'nin toprak bütünlüğü için mücadele etmediğini söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu politikalarında radikal değişiklik yapmadığı sürece PYD'nin IŞİD'den temizlenecek bölgede rolü olamayacağını belirtti.Terör saldırılarına da değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PKK silah bırakmalı, silahlarını bırakmadığı sürece PKK'ya yönelik operasyonlar sürecek" dedi.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'a, günlük basın toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "ABD ile DAEŞ'e karşı operasyonlara ilişkin anlaşmanın teknik müzakerelerinin tamamlandığı ve yakın zamanda kapsamlı operasyonların başlayacağına" dair sözleri soruldu."Şu anda iki ülke arasındaki herhangi bir anlaşmayı teyit edemem" ifadesini kullanan Earnest, ABD'li ve Türk yetkililerin, IŞİD'in gücünün azaltılması ve tamamen yok edilmesi stratejisinin uygulanmasında, iki ülkenin işbirliğini nasıl derinleştireceklerine dair istişarelerde bulunduklarını hatırlattı.Bu görüşmelerin, Türkiye'deki hava üslerinin IŞİD'e karşı hava saldırıları için ABD ve diğer koalisyon güçlerine açılması yönündeki esas anlaşmanın parçası olmanın ötesine geçtiğini dile getiren Earnest, Türkiye ile bu konudaki işbirliklerini derinleştirme ile Türkiye'nin Suriye sınırı boyunca güvenlik durumunu geliştirme noktasındaki görüşmelere devam edeceklerini de kaydetti.
Earnest, bu sözlerinin, Çavuşoğlu'nun açıklamasıyla "çelişip çelişmediğine" yönelik soru üzerine, "Dışişleri Bakanı'nın (Çavuşoğlu'nun) söyledikleriyle çelişmiyorum. Sadece, bu görüşmelerin devam ettiğini belirtiyorum ve IŞİD ile mücadele çabalarında ABD ve Türkiye arasındaki işbirliğini derinleştiren anlaşmalarla ilgileniyoruz. Ancak, şu noktada bu görüşmelerin sonuçlarını teyit edemem" diye konuştu.Earnest, gazetecilere, Türkiye'nin IŞİD'e karşı hava saldırılarına ilişkin, "Türkler, ne tür bir askeri eylemde bulunacaklarına kendileri karar verecek" ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.