Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

Fırat Kalkanı Harekatı'yla ilgili son durum ne

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamaya göre, TSK tarafından, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlayan "Fırat Kalkanı Harekatı" 44. gününe girdi. 

Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM'nin DAEŞ'le mücadeleye yönelik kararları çerçevesinde sürdürülüyor.

Harekat kapsamında, Azaz-Rai sektöründe, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Rai güneybatısında yer alan Kabtan, Mazrat El Ala ve Aziziye meskun mahallerinde kontrol sağladı. El yapımı patlayıcı ve mayın temizleme faaliyetleriyse yoğun şekilde sürüyor.

3 MUHALİF YARALANDI

Ayrıca, gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalif yaralandı.Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin kilometrekare alanı kapsayan 118 meskun mahalde kontrol sağlandı. 

Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 68 DAEŞ terör örgütü hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 252 Fırtına obüsü, 80 çok namlulu roket atar ve 31 tank atışı yapılarak, ÖSO unsurlarının ilerlemesine geciktiren engeller, DAEŞ'e ait muhtelif çaptaki silah mevzileri, terörist gruplar, geçici barınaklar şeklindeki belirlenen hedefler tam isabetle imha edildi.

TOPLAM BİN 943 HEDEF VURULDU

Böylece bugüne kadar toplam bin 943 hedef vurulurken, bu hedeflere 7 bin 432 Fırtına obüsü, çok namlulu roket atar ve havan atışı, bin 583 tank atışı yapıldı.

HAVA HAREKATI

Öte yandan Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, Aktarin ve Kabtan'da bulunan 8 hedefe 10 bomba atıldı ve DAEŞ terör örgütü unsurlarının silah mevzisi olarak hazırladığı 7, sorumlu düzeyde DAEŞ teröristlerinin bulunduğu 1 olmak üzere toplam 8 bina ile 1 kontrol noktası ve 1 doçka yüklü araç imha edildi.

Koalisyon güçleri tarafından, Türkmen Barı güneyinde tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik icra edilen hava harekatı sonucunda 3 DAEŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

DAEŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 28 mayın ve bin 10 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisizleştirildi.AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile ÖSO personeli ve bölgede bulunan sivillere günde 3 öğün sıcak yemek verildiği ve sağlık hizmetlerinin karşılandığı belirtildi.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.