Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe Aytac uk

Bu haber kez okundu.

Reina saldırganı ile bağlantılı olan 2 yabancı uyruklu şahıs için flaş talep

Yılbaşı gecesi Reina adlı gece kulübünde 39 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin arından adliyeye sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ifadesi alınan şüpheliler Omar Asım ve Abuliezi Abuduhamiti “silahlı terör örgütüne üye olma”, “ruhsatsız ateşli silah satın alma ve taşıma”, “nitelikli şekilde kasten öldürme suçuna yardım” ve “Anayasal düzeni kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

BİRLİKTE EV KİRALAMIŞLAR

Uygur asıllı Çin vatandaşı olduğu öğrenilen iki şüpheliden Omar Asım’ın Reina saldırganı Ebu Muhammed El Horasani kod isimli teröristle Konya’da ev kiraladıkları ve kontratın Omar Asım’ın üst aramasında ele geçirildiği belirtildi. Savcılığın nöbetçi hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, Reina saldırganının Konya’da kiraladıkları konutun apartman görevlisi tarafından Omar Asım’la birlikte görüldüğünün tespitinin yapıldığı belirtildi. 

MAKARNA PAKETİNDE SİLAH GÖNDERMİŞLER

Sevk yazısında Konya Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan Mehmet E. İsimli şüphelinin15 Aralık tarihinde şüpheli Omer Asım’a Konya Otogarından bir otobüs firması ile paket gönderdiği belirtildi. Otobüsün muavin ve şoförünün paketten şüphelenmesi üzerine kontrol ettiklerinde ise makarna paketine sarılı “Ziksauer” marka tabanca buldukları anlatılan yazıda, emanet paketi almak için İstanbul Otogarına gelen şüpheliler Omar Asım ve Abuliezi Abuduhamiti’nin yakalandıkları anlatıldı. Ayrıca yazıda Reina saldırganı Ebu Muhammed El Horasani kod adlı şüphelinin 15 Aralık 2016 tarihinde Konya’dan İstanbul’a geldiği hatırlatıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.