Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe Aytac uk

Bu haber kez okundu.

İngiltere ve Türkiye arasında o konuyla ilgili anlaşma sağlandı

İngiliz savunma ve havacılık şirketi BAE Systems ile imzalanan anlaşmanın 125 milyon Amerikan doları (100 milyon İngiliz sterlini) değerinde olduğu açıklandı.

Anlaşmaya göre BAE System ile TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) TF-X Türk savaş uçağı geliştirmek için birlikte çalışacak.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Yıldırım "İki firma yeni bir savaş uçağı geliştirme sürecinde çalışacak. Proje tamamen TC hükümeti ve Birleşik Krallık hükümetinin arkasında olduğu önemli bir projedir. Savunma alanında her iki ülkenin gücünü daha ileriye taşıyacak önemli bir iş birliği alanıdır" dedi.

Theresa May de, anlaşmayı överek "Bu İngiltere'nin küresel ve ticari bir ülke olduğunu gösteriyor" dedi.

BAE Systems Genel Müdürü Ian King de anlaşmanın iki ülke arasındaki savunma iş birliğini derinleştireceğini, İngiltere'nin bu anlaşma ardından Türkiye'ye motor, silah ve radar üretmesinin kapılarını da açabileceğini belirtti.

AFP ajansı imzalanan anlaşmanın, resmi kontratın ana hatlarını belirlediğini ve ancak resmi kontratlar imzalandıktan sonra bağlayıcı olacağını yazdı.

"İlişkiler daha ileri taşınacak"

May ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Ticari iş birliği, IŞİD ile mücadele ve Kıbrıs konularının konuşulduğu görüşme sonrası Erdoğan ve May ilişkileri daha ileri taşıma sözü verirken, May insan haklarına bağlılık vurgusu yaptı.

Kaynak: BBC Türkçe

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.