Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Notthing Hill Karnavalı Londra Sokaklarını Çoşturdu

Eda Ün(AVA) Londra- İngiltere'nin Başkenti Londra'da kuşkusuz yılın en heycan verici ve büyük organisazyonu olan Notthing Hill Karnavalına milyonlarca insan katıldı. Bol müzik, dans ve yemeğin olduğu karnavalda insanlar 2 gün boyunca dilediklerince eğlendiler. 

Geçtiğimiz Pazar günü ve Pazartesi günü yapılan Notthing Hill Karnavalı renkli görüntülere sahne oldu. Brazilya'daki Rio karnavalindan sonra Avrupa'nın ikinci büyük sokak karnavalı olan Notthing Hill Karnavalı'na katılmak için İngiltere dışındanki  çeşitli ülkelerinden gelenler de oldu. İngiltere'nin en büyük Karayip Karnavalına ilgi büyüktü. 

Irkçı Söyleme Karşı Karnaval

İlk olarak 1966 yılında Kuzey Hindistan Komitesi Tarafından düzenlenen Karnaval artık tamamiyle Karayip Karnavalı olarak anılmakta. Karnavalın resmi olarak kabul edilme tarihi ise 1975 yılında gerçekleşti. Karnaval 1960'lı yıllarda ingiltere'de olan ırkçı olayları barışçıl bir şekilde sonuca ulaştırmak için yapılmaya başlanmıştı. Her yıl geleneksel olarak kutlanan karnaval adını  Londra'nın Notthing Hill semtinden almakta. Tüm festival boyunca Karayip ve Afrika müziklerinde dans etmek, Karayip'in bol baharatlı yiyeceklerinden tatmak ve Londra'nın sokaklarında iyi bir hafta sonu geçirmek isteyen herkes Notthing Karnavalında idi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.