Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Yeni göçmenlik yasa tasarısında herkes fişlenecek

Alpaslan Düven/Londra-Fişleme olgusu,Türk Vatandaşları'nın yakından bildiği ve Türkiye’de yakın geçmişte ve hala var olduğu söylenen, vatandaşların özel bilgilerinin devlet eliyle toplanması ve çeşitli amaçlar ile kullanılabiliyor olmasıdır. Bireysel hayatin özgürlüğü ve özel hayatin gizliliği vs. gibi hassas konuları içeren bu fişleme olgusu değişik bir versiyonuyla İngiltere’de artık hayat bulacak. Artık bütün yabancılar parmak izi vermek zorunda kalacaklar. Ayrıca göz içerisindeki iris ile kişileri ayırt edip kayıt altına almak için biometrik fotoğrafları alınacak. Şimdiye kadar sadece belirli vize başvurularında alınıyordu bu bilgiler. Artık, bütün yabancılar, ülkeye girişlerinde vatandaşlık başvurusunu yapıncaya kadar hep parmak izi verecekler. İkinci değişiklik ise daha da tartışmalı olacaktır. Bu değişikliğe göre parmak izi ve diğer bilgilerin devlet tarafından en fazla 10 yıl tutulabileceği ve 10 yıl sonrasında imha edileceğine dair olan kuralın kaldırılmasıdır. Artık, Home Office 10 yıl da geçse kimsenin parmak izini veya biometrik bilgilerini silmek zorunda kalmayacak ve eğer gerek kalmadığını düşünürse ve ne zaman isterse o zaman silebilecek. Bunun anlamı, kişinin ölümünden sonra dahi detayların silinmeyebileceği bile olabilir. Çünkü 10 yıllık sınırın kaldırılması ile artık bu bilgilerin ne zaman silineceği tamamen Home Office in takdirine bırakılıyor ve Home Office in bu takdir hakkını nasıl kullanacağına dair bir netlik hiç bir şekilde bulunmamaktadır. Yine üçüncü özelliği ise bu değişikliğin, alınan bu parmak izleri ve diğer özel bilgiler artık sadece vize ve oturum ile ilgili değil diğer amaçlar için de kullanılabilecek. Bunun anlamı, artık bu bilgilerden yola çıkarak suç araştırması yapılabilecek, yardım almak için bu bilgiler kullanılacak ve kimin yardım alabileceği vs. Bu bilgiler kullanılarak belirlenmek suretiyle yardım sahtekârlığına son verilmeye çalışılacak.Havaalanlarından transit geçecek yolcuların bile artık parmak izi bilgileri alınacak. Buna Avrupa vatandaşlarının aile bireyleri de dâhil olacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.