Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

Avrupa Ajansı (AVA) Londra - İngiltere’de Enfield ilçesinde kritik bir seçim yapılacak. İngiltere ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi'nin ( Labour Party) Kuzey Enfield bölgesinden Joan Ryan'ın yerine seçilecek milletvekili için adaylarını belirleyecek. Toplumumuz adına adayların da yarışmasının beklendiği miletvekili seçimi için aday adayları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Kuzey Enfield bölgesi milletvekiliğinden parti aşırı sola kaydı diye göçmenlik konusunu eleştirerek bende bir göçmenim diyerek istifa eden Joan Ryan'ın yerine seçim yapılacak.

Milletvekili aday adayı tavsiyesi : “Ali Gül Özbek

İngiltere’nin başkentinde faaliyet gösteren Türkiye kökenli yöresel köy ve kasaba dernekleri bir toplantı yaparak milletkili adayı olarak isim belirlediler. Londra Enfield North ilçesi için yöresel köy ve kasaba derneklerinin belirlediği milletvekili aday adayı Ali Gül Özbek olarak belirlendi. Kuzey Londra2da Enfield Ponders End bölgesinde faaliyet gösteren Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi’nde yapılan toplantıya şu dernekler katıldı. “Tilkililer Dayanışma Derneği, Alxas Kom, Paz-Der, Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi, El-Com, Kürecikliler Derneği, Dersim-Der, Göksunlular SDK, Koçgiriler Derneği, Bozca-Der, Nurhak Kültür Merkezi, Demircilik Derneği, Kaşanlı Köyleri”

Haringey'in geçmiş dönem belediye başkanlarından olan halen belediye meclis üyeliği yapan Eczacı Ali Gül Özbek, milletvekili aday adayı olarak yöre ve köy dernekleri tarafından önerildi

Ali Gül Özbek Avrupa Gazetesine özel konuştu

Ali Gül Özbek : ''Öncellikle toplumumuzun köye ve yore derneklerine beni önerdikleri için kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Avrupa Gazetesine de böyle bir katkıda sunduğunuz için teşekkür ediyorum. Burada yöre dernekleri kurumlarımız böyle bir öneride bulunmuşlar toplanmışlar ve aday olarak göstermişler benim de sonradan haberim oldu. Sağolsunlar çok teşekkür ediyorum. 'Adayımızı orada görmek istiyoruz' deninmiş. Burada amaç kültürümüzü inancımızı oralara taşıyabilmek, ingiltere parlementosunda temsil etmek. Ben sadece Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Sünnilerin, inananlar veya inanmayanların adayı olmayacağım.

Enfield’te tüm toplumun temsilcisi

Ali Gül Özbek : “Kuzey Enfield bölgesinde yaşayan tüm toplumun temsilcisi olarak onların sorunlarında köprü olmak benim için bir şeref bir onur olur. Dolaysıyla böyle bir önerilerinin hizmetkarı olmakta bizim için şereftir ve onurdur. Toplumun hizmetinde olmak, topluma hizmet vermek benim için şereftir. Ben oraya ne para için ne de orda meşhur olmak için olacağım. Kuzey Enfield'te yaşayan toplumumuzun bir temsilcisi olarak seöilirsem parlementoda yer alacağım. Hemen hiç bir kimsenin elinde bir sihirli sopa yoktur ki ben hemen şunu yaparım demekle doğru olmaz. Ordaki sorunlar tespit edilir onlar parlamentoya taşınır ve tartıştırılır. Ben bunları yapmayı planlıyorum bu benim talebim değil bu toplumun da istediği bir konudur. Ben Hariney belediye başkanlığı sürecinde de aynı konulardan bahsettim ve aynı şeyleri tekrar ediyorum. Toplumumuza destek sunacak olana herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.”

Avrupa Gazete: “Eğer milletvekili olursanız toplumumuz adına seçilen ilk milletvekili olacaksınız. Bunun da ayrı bir özelliği ve tarihi anlamı var. Ali Gül Özbek Londra’daki toplumumuza ne verecek?

Ali Gül Özbek: “Toplumumuzun sorunlarını taşımak, tartışmak, tartıştırmak bir bizim görevimiz olacaktır. Hemen şunu yapabilirm buna yaparım demem doğru olmaz. Kanunlar çerçevesinde parlementoda tartışılabilecek, tartıştırılır bu şekilde toplumumuza yardımcı olmaya çalışırız''

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.