Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film Master visesi Murray Auchincloss Sivasspor

Bu haber kez okundu.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu 30. yılını kutladı

Avrupa Ajansı (AVA) Almanya/Köln - Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 30. kuruluş yılı vesilesiyle Köln kentinde büyük bir etkinlik düzenledi. Lanxess Arena’daki programda '30. Yıl Barış Ödülü Arif Sağ’a verildi. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 30. Yılını, Köln Lanxess Arena’da “Yol Bir, Sürek Binbir – Einheit in Vielfalt” adıyla düzenlenen programa İngiltere’den Cemevi başkanı Kadir Yürük ve yönetim Kurulu üyesi Zeynel Akdoğan ve İAKM ve Cemevi heyeti, CHP İngiltere Başkanı Kazım Gül ve CHP İngiltere heyeti katıldı.

AABF Genel Sekreteri Ufuk Çakır

Kutlama gecesinde açılış konuşmasını AABF Genel Sekreteri Ufuk Çakır yaptı. Köln Belediye Başkanı Elfi Scho-Antwerpes (SPD) etkinliğin şehirlerinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Federal Milletvekili Michelle Müntefering ise konuşmasına‚ “Merhaba canlar” diyerek başladı. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Uyum Bakanı Joachim Stamp da, Alevi toplumunun Almanya’daki varlığının önemine dikkat çekti.

İngiltere’den Cemevi başkanı Kadir Yürük ve yönetim Kurulu üyesi Zeynel Akdoğan ve İAKM ve Cemevi heyeti, CHP İngiltere Başkanı Kazım Gül ve CHP İngiltere heyeti katıldı.

Arif Sağ’a Onur Ödülü

Öte yandan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun ’30. Yıl Barış Ödülü Arif Sağ’a verildi. Füsun Demirel ve Mehmet Ali Alabora’nın sunuculuğunu üstlendiği gecede Arif Sağ, Erkan Oğur, Erdal Erzincan, İsmail Hakkı Demircioğlu, Tolga Sağ, Mazlum Çimen, Feryal Öney, Ferhat Tunç, Cengiz Özkan, Ender Balkır, Sema Moritz, Mikail Aslan, Niyazi Koyuncu gibi önemli isimler yer aldı.

Cemevi başkanı Kadir Yürük ve yönetim Kurulu üyesi Zeynel Akdoğan

Avrupalı Aleviler Köln’de Buluştu

Avusturya’nın Viyana, Vorarlberg, Kufstein cemevleri, İsveç Alevi Federasyonu, Norveç Oslo Cemevi yöneticileri ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’na (AABK) bağlı İngiltere, Fransa, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Belçika, İtalya Alevi federasyonu yönetici ve üyeleri katılımcılar arasında yerini aldı.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 30. Yılını, Köln Lanxess Arena’da kutladı

Kadir Yürük

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Kadir Yürük, Avrupa Ajansına şunları söyledi: “Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’muzun 30.yılı Köln Arena’da can cana gönül gönüle muhabbet eyledik. Emeği geçen bütün canların emekleri Hak katına yazıla. Çok güzel birleştirici mesajlar verildiğini düşünüyorum. Bu oluşturulan birlik beraberliğimiz daim olsun. Gönul dostlarımızın misafirperverliklerinden dolayı Hak yardımcıları hızır yoldaşları olsun. Aşk ile erenler.”

Arif Sağ, Tolga Sağ, Kadir Yürük, Zeynel Akdoğan ve İAKM ve Cemevi heyeti

Başkan Kadir Yürük ve yönetim Kurulu üyesi Zeynel Akdoğan

​​​​​​​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.