Öne Çıkanlar Ambargoed İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Sırrı Advantage Solicitors Emeklilik

Bu haber kez okundu.

Andrey Karlov suikastiyle ilgili son dakika gelişmesi

İki yılda hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde mahekemeye sunulan iddianamede 28 şüpheli yer alıyor. Fethullah Gülen, firari Emre Uslu ve Şerif Ali Tekalan'ın da şüpheliler arasında bulunduğu iddianamede suikastın "FETÖ ve arkasındaki istihbarat örgütlerince gerçekleştirildiği" belirtiliyordu.
Amacın ise ise Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrası gerilen Türk-Rus ilişkilerini koparmak ve iki ülkeyi savaşa sürüklemek olduğu iddia ediliyordu.
Suikast planının 2016 yılının ocak ayında ABD’de düzenlenen örgütsel toplantılarda hazırlandığı belirtilen iddianamede, "Karlov'a dair istihbaratın ise Şubat 2016’da FETÖ’nün MİT içindeki mahrem yapılanmasında yer alan şüphelilerden sağlandığı" vurgulandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.