Öne Çıkanlar ingiltere londra maç ne zaman avrupa muharrem ince cemal kaşıkçı maç hangi kanalda kktc Samsunspor koronavirüs

Bu haber kez okundu.

Ataoğlu: 'Memleketimiz, gençlerimiz tek önceliğimiz'

Avrupa Ajansı (AVA) - Londra’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan ile görüştü. Enfield Belediyesi’nde gerçekleşen bir saatlik görüşmede Çalışkan, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kıbrıs Türk Gençlik Birliği Başkanı Nafiya Horozoğlu Ataoğlu’na eşilk etti.Ataoğlu, dün İngiltere Kıbrıs Türk Vakfı, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi ve KKTC Londra Temsilciliği’yle de ayrı ayrı görüştü.

ATAOĞLU: “İNGİLTERE’DEKİ GÜCÜMÜZÜ KULLANMALIYIZ”

Ataoğlu, İngiltere’de çok sayıda Türkün yaşadığına dikkat çekerek siyasi gücün kullanılarak Brexit süreci sonrası Kuzey Kıbrıs’la olan ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Direkt uçuşların başlaması için baskı kurulması, iş imkânlarının artırılması için neler yapılması gerektiği konusunda çalışmalar yürütülmesinin önemine değinen Ataoğlu, Kıbrıslılar ile İngilizlerin birbirine yabancı olmadığını, tarihi geçmişi olduğunu belirtti.

Ataoğlu, lobicilik faaliyetleri, Kuzey Kıbrıs’ı tanıtım etkinlikleri, gençlerin bu işlerin parçası olması için çalışılması gerektiğini söyleyerek, Londra’da Kıbrıs Türk gençliğinin Kuzey Kıbrıs’ı tanıması, kültürünü yerinde görüp, tanıyabilmesi için daha önce başlatılan projenin devamının sağlanmasının önemine değindi.

KKTC’ye direkt uçuş olmadığını, buna rağmen turist sayısının fazla olduğunu ifade eden Ataoğlu, Turizm Bakanlığı döneminde, Türkiye’yle ortak çalışmaları olduğunu, turizmi 12 aya yaydıklarını söyledi.

Ataoğlu, turistlerin otellerde kapalı kalmadığını, KKTC kültürünü tanıması için organizasyonlar düzenlendiğini, esnafın da kazanç sağlamasına destek olduklarını belirtti. “Gayemiz, memleketimiz, gençlerimizdir” diyen Ataoğlu, Londra’daki Kıbrıslı Türk gençlere sahip çıkmak istediklerini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Londra’da Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan’la görüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.