Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza

Bu haber kez okundu.

Birleşik Krallık Milletvekilleri, Kıbrıs’ın Geleceğini CTCA ve BTCA Seminerinde Tartışacak !

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETE/LONDRA-London School of Economics Türk Düşünce Kuruluşu Circle Foundation işbirliğinde ve Birleşik Krallık (BK) eski bakanlarından Brooks Newmark ev sahipliğinde 24 Şubat Çarşamba akşamı düzenlenecek olan ikinci seminerde, yine siyasilerden hukukçulara ve akademisyenlere kadar çeşitli konuşmacılar yer alacak: BK Milletvekili Sir Iain Duncan Smith, Demokratik Birlik Partisi Avam Kamarası Lideri ve BK Milletvekili Sir Jeffrey Donaldson, İngiltere Kraliyet Yüksek Baro Avukatı ve Cyprus Mail yazarı Alper Ali Rıza, KKTC Cumhurbaşkanlığı Müzakere Ekibi Hukuk Danışmanı ve Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve 1963’te “Kıbrıs Cumhuriyeti” Yüksek Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın asistanı olan Dr. Christian Heinze. 


Zoom üzerinden gerçekleştirilecek olan etkinlik, yaklaşmakta olan Kıbrıs toplantıları, çözüm olasılıkları ve seyircilerin sorularına odaklanacak. Seyircilerin ilk seminerde sorduğu ve zaman kalmayan sorularla beraber Şubat sonundaki 5+1 toplantısına dair sorular da ele alınacak.


Organizatörler bu etkinlik serisini,  Birleşmiş Milletler müzakerelerinde ve ötesinde ne olabileceğine dair sahici ve özgür bir tartışma yaratmak için ve çok uzun zamandır uluslararası ölçekte görmezden gelinen bir toplum olan Kıbrıslı Türklere söz hakkı vermek için düzenliyor. 24 Mart’ta bir seminer daha olacak.
Etkinliğin detaylarını ve konuşmacıların biyografilerini aşağıda bulabilirsiniz.


Etkinlik Detayları
Online Seminer: Kıbrıs’ı Nasıl Bir Gelecek Bekliyor? İki Devlet mi? Federalizm mi? KKTC’nin tanınması mümkün mü?’
Tarih & Saat: 24 Şubat 2021, Çarşamba saat 19:00 (GMT)
Yer: Zoom, https://zoom.us/webinar/register/WN_dqYM5rLZRXGwo_SxFu7PDw

                       
Konuşmacılar


Sir Iain Duncan Smith – Birleşik Krallık Milletvekili
Muhafazakâr Parti’nin ve muhalefetin geçmiş liderlerinden Sir Iain Duncan Smith, Türk seçmenin yoğun yaşadığı bölgelerden olan Chingford & Woodford Green’in 1992’den beri milletvekilidir.
Sir Jeffrey Donaldson – Demokratik Birlik Partisi Avam Kamarası Lideri, Birleşik Krallık Milletvekili & Türkiye ‘Partiler Üstü Parlamento Grubu’ (APPG) Başkanı
Ulster Birlik Partisi’ndeyken (UUP), parti lideri David Trimble’a Kuzey İrlanda barış sürecinde yaptığı muhalefetle biliniyor. Kuzey İrlanda’nın en uzun süredir görevde olan milletvekilidir. Aralık 2019’dan beri Avam Kamarası’nda Demokratik Birlik Partisi (DUP) lideridir. 

Alper Ali Rıza – İngiltere Kraliyet Yüksek Baro Avukatı ve Cyprus Mail yazarı
1980’den beri birçok davada yer almıştır. Cyprus Mail’de düzenli olarak yazmaktadır, akıcı Yunanca ve Türkçe konuşmaktadır. Kıbrıs’a ve Türkiye’ye karşı, yaşam hakkının yasal prosedür hakkı ihlaline karar veren Güzelyurtlu davasında başarılı oldu.

Oğuzhan Hasipoğlu – KKTC Cumhurbaşkanlığı Müzakere Ekibi Hukuk Danışmanı, KKTC Milletvekili
Kıbrıs Müzakere sürecinde şu görevlerde bulundu: Annan Planı Müzakere sürecinde Deniz Hukuku Teknik komite üyesi (2004), Altı başlıktan sorumlu Müzakere Heyeti Üyesi ve Hukuk Danışmanı (2010 – 2015), Kıbrıs Müzakereleri Mülkiyet Komitesi Üyesi (2015). 2017’de ise İsviçre’de gerçekleşen Kıbrıs Müzakerelerinde UBP temsilcisi olarak yer aldı. Slovakya Büyükelçiliği himayelerinde düzenlenen, Kıbrıs Türk ve Rum siyasi partilerinin aylık toplantılarına UBP Dış İlişkiler üyesi olarak katıldı.  Cumhuriyet Meclisi Sayıştay Komitesi ve Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını görüşmek üzere oluşturulan Geçici ve Özel Komite’de üye olarak bulundu. Ayrıca mecliste Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığını yürütmüştür. Halen Girne barosuna kayıtlı olarak Serbest Avukat olarak çalışmaktadır. 

Dr. Christian Heinze – “Kıbrıs Cumhuriyeti” Yüksek Anayasa Mahkemesi Başkanı Asistanı (1963)
İçtihat Bilimi, Hukuk Doktoru. Anayasa Hukuku ve Ekonomi ve Kamu Hizmetleri İdari Hukuku alanlarında 1966’dan beri avukatlık yapmaktadır. Hukuki ve siyasi konularda yazılar yazan Prof. Heinze, Avusturya’da emekli olmuştur. Geçici görevler: 1963 Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Alman Büyükelçiliği, Paris. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.