Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

BİZ YAPAMADIK, İNGİLİZ YAPTI

İmza kampanyasının amacı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması ve varlığının gözardı edilmemesi. Bu imza kampanyasını İngiltere'de yaşayan Türkler yerine, KKTC'de yaşayan İngilizlerin başlatması ise manidar.

AVRUPA AJANSI (AVA) Eda ÜN / LONDRA ÖZEL HABER- Girnede'de yaşayan David Harriman isimli ingiliz, İngiltere Hükümeti'nin dikkatine sunmak üzere imza kampanyası başlattı. Bu imza kampanyası ile beklenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması ve KKTC'ye uygulanan amborgoların kaldırılıp, İngiltere'den Kuzey Kıbrıs'a direk uçuş gibi haklar. Olayda dikkat çeken konu ise İngilere'de yaşayan KKTC vatandaşları yerine KKTC'de yaşayan İngiliz vatandaşlarının konuya hassasiyet gösterip Kuzey Kıbrıs'a sahip çıkması.

100 bin imza olursa Hükümet resmi olarak ilgilenecek!

İngiltere imza kampanyası kurallarına göre 100 bine ulaşmış imza kampanyalarında hükümet konuyla resmi olarak ilgilenmek zorunda. Şimdiye kadar 1,084 imza toplanan kampayaya 416 imza daha gerekli. İmza Kampayasının İngiliz tarafından başlatıldığı ele alınırsa, İngilterede yaşayan Türkler kampanya için ellerinden geleni yapmalı.

Amborgolar ve Rum kesiminin Yalanları

Dış siyasette Rum kesimi Kıbrıs'tan bir bütün olarak bahsederken ve bütün Kıbrıs için çalıştıklarını söylerken sadece güney kesiminin gelişmesi, buna karşılık Kuzey Kıbrıs'ın yok sayılmasına Kıbrıs'ta yaşan ingilizler isyan etti. Bu amborgolar nedeniyle Ticaret yapamaz durumda olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, oyle bir coğrafyada elinde bulunan truzim fırsatlarınıda değerlendiremiyor. AB'nin sunduğu Annan Planı ise Güney Kıbrıs Rum kesiminin red oyları nedeniyle hayata geçirilemiştir. Buna rağmen tüm avrupa ülkeleri sanki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığından bir habermiş gibi davranması adada yaşayan halkı isyan etti. 

İmza Kampayası ile beklenen 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığının tanınması. Kuzey kesimine konan kabul edilemez ve orada yaşayanları mahkum eden ambargonun kaldırılması, İngiltereden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne doğrudan uçuş, ve KKTC'nin kendi ekonomisini ve turizmini yaratması için fırsat sunulması

 

imza kampanyasına www.change.org sitesinden Northern Cyprus olarak aratarak katılabilirsiniz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.