Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği ANTROPOSEN

Bu haber kez okundu.

'Büyüdüğümde Doktor Olmak İstiyorum'

Doktor olmak, her zaman, 21 yaşında bir Kıbrıslı Türk olan Canel Küçük’ün hayali oldu. Tam zamanlı çalışmalarının yanında, aralarında bakımevleri ve öğrenme güçlükleri olan genç yetişkinler için danışmanlık yapıp yardımcı olmanın da yer aldığı gönüllülük esasına dayalı toplumsal görevlerde yer alan Canel, yakın zamanda, Brighton’daki Sussex Üniversitesi’nden Moleküler Tıp dalından elde edilebilecek en yüksek derece olan Birinci Sınıf Onur derecesiyle mezun olmasıyla artık hayallerini gerçekleştirmeye hazır görünüyordu. Son derece titiz bir seçim sürecinin ardından binlerce aday arasından Brighton’daki Sussex Tıp Fakültesi’nde tıp öğrenimi görmek üzere seçilen Canel’in gerçekleşmeye hazır gibi görünen hayalleri birden paramparça oldu. 

Tek ebeveynli ve düşük gelirli bir ailenin üç çocuğundan biri olan Canel de kısıtlı olanaklara sahip çevrelerden gelen birçok yeteneklin gencin hayallerinin gerçekleşmesinin önünde engel teşkil eden o görünmez engele çarpmıştı. Yıllık ₤9,000 olan okul aidatı, geçinmek ve eğitim gereçleri için gereken miktarlarla yılda ₤15,000’in üzerine çıkarken, yüksek lisans kredi planlarının yürürlükten kaldırılması Canel’i önemli bir finansman kaynağından yoksun bıraktı. Bu durum, şimdi onun Tıp Fakültesi’ndeki yerini almasını engelleyebilir.  

Canel’e herhangi bir şekilde bir destek sağlaması için kendisine başvurduklarında, Bir toplum aktivisti olan Fevzi Hussein, yetenekli kızlarıyla iyi bir şeyler yapma konusundaki azimleri yanında bu tek ebeveynli ailenin verdiği mücadele karşısına hemen etkilendi.  Hussein, “Canel’in meselesi tek değil. Tıp fakültesine hazırlanırken öğrenmek ve mümkün olan en yüksek dereceleri elde etmek için inanılmaz bir kararlılık sergiledi. Ancak sistem yeterli olanaklara sahip olmayan ailelere yardım etmiyor. Kıbrıslı Türk çocukların da üniversite eğitimleriyle ilgili arzularının karşısına da benzer zorlukların çıktığını biliyoruz.  Doğrusunu söylemek gerekirse bu durum, toplumumuzun bir ferdinin harika bir şey yapabilmesi için bir fırsat. Bu nedenle ailesi ve ben çok heyecanlıyız” diye konuştu. 

Kilitkaya ve Yılmazköy kökenli olan aile yardım talep ediyor. Canel, ona yardım etmeye istekli olan bireylerin bu iyiliğine karşı, tüm anaparayı, bir anlaşmaya tabi olarak faiziyle birlikte ödemeye hazır. İşte bu nedenle bugün genç bir Kıbrıslı Türk kızının doktor olma hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmak için başlatılan özel bir çağrıyla karşı karşıyayız. Eğer bu son derece değerli amaca yatırım yapmakla ilgileniyorsanız, lütfen [email protected] adresine göndereceğiniz bir e-postayla Fevzi Hussein’le temasa geçiniz. 

Canel’in kız kardeşi Cansu “Ben kanser tedavisi görürken, kardeşim çalışmaları sırasında bana destek oldu, bu nedenle yoluna çıkan onca engele rağmen Canel’in buraya kadar gelebilmiş olmasından büyük gurur ve bugüne kadar onun doktor olma hayalinin karşınına hiçbir engelin çıkmasına izin vermedik. Toplumumuzun, bir Kıbrıslı Türk’le gurur duyabilecekleri durumlara olumlu tepki verdiğini biliyoruz ve en son olumsuz bölümü arkasında bırakmaya can atan kız kardeşimle de gurur duyacaklarından emin olmalarını istiyorum” diye konuştu. 

Eğer bu pırlanta gibi gencimizin davasına katkıda bulunmak istiyorsanız, (çalışmalarını başarıyla tamamlamasının ardından Canel’in içi hazır olduğundan) paranızı faiziyle birlikte geri alacağınızı size hatırlatmak istiyoruz. Sizinle temasa geçebileceğimiz detaylı bilgileri doğrulayan e postanızı Fevzi Hussein’e gönderin. Bu girişimin düzenleyicileri zaman içerisinde çocuklara şimdikinden çok daha doğrudan ve etkili bir şekilde yardımcı olabilecek bir vakıf oluşturulmasını umut ediyorlar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.