Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC KKTCde Türkmenköy Uzayın şairi

Bu haber kez okundu.

Avrupa Ajansı (AVA) Londra - 3 ayda 2. kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu 23 Haziran'da, 31 Mart'a kıyasla oyunu 500 binden fazla arttırdı. Ekrem İmamoğlu, rakibi Cumhur İttifakı'nın AKP'li Binali Yıldırım'a yaklaşık 9 puan fark attı. İmamoğlu'nun oyu tüm ilçelerde oyunu artarken, Yıldırım yalnızca bir ilçede oyunu arttırabildi.

Adayların aldıkları oylar şöyle;

Ekrem İmamoğlu 4,698,782 : Millet İttifakı

Binali Yıldırım 3,921,201 : Cumhur İttifakı

Diğer adaylar 76,569

Bu sonuçlara göre İmamoğlu 31 Mart'ta 4 milyon 169 bin oy aldığı İstanbul'da oyunu yaklaşık 529 bin artırdı. 31 Mart'ta 4 milyon 156 bin oy alan Yıldırım'ın oyu ise yaklaşık 235 bin azaldı.

CHP İngiltere Birliği Başkanı Kazım Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret edip, seçim başarısını kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İngiltere Birliği’nden teşekkür

Avrupa Gazetesine teşekkür açıklamasını gönderen Cumhuriyet Halk Partisi İngiltere Birliği adına başkan Kazım Gül, şunları dile getirdi:

“Türkiye çok önemli bir demokrasi sürecini başarı ile atlatmıştır. 31 Mart'ta iktidar tarafından hiçe sayılan halkın iradesi 23 Haziran'da güçlenerek ortaya çıkmış ve sandık sonuçları açık bir şekilde Ekrem Imamoğlu demiştir.”

“Cumhuriyet Halk Partisi'nin ortaya koyduğu toplumun tüm kesimleri ile barışamaya, birleşmeye ve buluşmaya dayalı siyasi anlayış İstanbul seçmeni tarafından benimsenmiştir. Bu anlayış ülkemizin barış ve refah içinde yaşayacağı aydınlık geleceğin umudu olmuştur.”

Kaızm Gül: Cumhuriyet Halk Partisi İngiltere Birliği olarak ;

“Başta bu sürecin başarı ile sonuçlanmasını sağlayan İstanbul seçmenine saygılarımızı sunuyoruz.”

“Ayrıca, Birlik olarak ortaya koyduğumuz seçim çalışmalarında her zaman yanımızda yer alan ve bizden desteğini esirgemeyen, Türkiye'de demokrasi mücadelesi veren tüm siyasi partilerin İngiltere temsilciliklerine, Sivil Toplum kuruluşları ile Yöre ve Köy Derneklerine teşekkür ediyoruz.”

“Kampanya süresince maddi manevi her türlü yardımı ile bizleri onurlandıran ve desteğini her daim bizlere hissettiren İngiltere'de yaşayan vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

“Son olarak, bu demokrasi mücadelesinden başarı ile çıkmak için emek harcayan, gece ve gündüzünü seçim çalışmalarına ayıran, ihtiyaç duyulan her alanda özverili çalışmalar ortaya koyan, her türlü zorluklara rağmen mücadeleden asla vazgeçmeyen, CHP İngiltere Birliği’nin tüm üyelerine gönülden teşekkür ediyoruz.”

“Her şey çok güzel olacak.”

Cumhuriyet Halk Partisi İngiltere Birliği

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.