Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri Nefes terapisti kamplar

Bu haber kez okundu.

Ezo Sarıcı, Annemarie Federle ve Dafydd Chapman'dan oluşan Trio Arisonto, ilk konserinde göz kamaştırdı

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETESİ/LONDRA-GENÇ VİRTÜÖZLER BULUŞMASI. Kazandıkları yarışmalarla genç yaşlarda adlarını duyuran kemancı Ezo Sarıcı, kornocu Annemarie Federle ve piyanist Dafydd Chapman’den oluşan Trio Arisonto ilk konserinde göz kamaştırdı. 21 Ekim Perşembe akşamı St Stephen’s Church’de, 22 Ekim Cuma akşamı St James’ Church’de iki ayrı konser veren Trio Arisonto konser repertuarlarında seçtikleri zorlu eserlerle dikkatleri çekti.

Enstrümanlarının virtüözlük düzeyinde baş yapıtları olarak kabul edilen özel besteleri büyük bir incelikle yorumlayan genç müzisyenlerin birliktelikleri erken zirve olarak değerlendiriliyor. Üç üyesinin de Kraliyet Müzik Akademisi (Royal Academy of Music) ikinci sınıfta okumakta olan Trio Arisonto, korno, keman ve piyano gibi müzik tarihinde ender rastlanan yapısıyla oldukça kendilerine has bir ses rengi yakaladılar. 

Kornocu Annemarie Federle’nin sergilediği Romantik Dönem’in öncü bestecilerinde Schumann’ın korno için bestelediği “Adagio and Allegro” adlı eserleriyle açılan konser piyanist Dafydd Chapman’in sunduğu Debussy’in piyano “Prelude”leriyle devam etti. İlk yarının finalinde sahneye çıkan kemancı Ezo Sarıcı, 20. yüzyılın önemli bestecilerinden Ravel’in keman virtüözleri için yazdığı “Tzigane”ı (Çingene) yorumladı.

Solo için yazılan eserlerle tamamlanan ilk yarının ardından konserin ikinci yarısında Brahms’ın “Horn Trio Op. 40” adlı bestesini üçlü olarak sunan Trio Arisonto konser sonu yoğun alkış üzerine caz tarihinin önemli bestecilerinden Astor Piazzolla’nın “Libertango” adlı ünlü eserini kendi düzenlemeleriyle icra etti.

Yüksek enstrüman hakimiyetleriyle henüz ilk konserlerinde beğeniyle karşılanan üçlü önümüzdeki Ağustos ve Eylül aylarında konserler vermek üzere Portekiz ve İtalya’daki festivallerden davetler aldılar. 

Tas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Şahan, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer ve dil bilimci, sunucu, gazeteci, editör Ayşegül Bıçkıcı’nın aralarında bulunduğu geniş bir müziksever topluluğu konserleri izledi. İtalya Kültür Bakanlığı himayesindeki Culture Festival (Sardegna) ve Tas Restaurant tarafından desteklenen konserlerde Kraliyet  Müzik Akademisi öğrencilerinden oluşan geniş ve coşkulu bir grubun yanı sıra çocuklarını müziğe teşvik etme amacını taşıyan Türkiyeli aileler de çocuklarıyla birlikte seyirciler arasındaydı.Fotoğraflar: Ian Rowson

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.