Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Konut

Bu haber kez okundu.

FIFA eski üyesi Blazer'den rüşvet itirafı geldi

FIFA'da usulsüzlük ve yolsuzluk soruşturmalarını yürüten ABD savcıları, Blazer'in Kasım 2013'te verdiği ifadenin 20 sayfalık dökümünü yayımladı. Belgelere göre Blazer, suçlamaları kabul etti.Chuck Blazer ifadesinde, "2004'ten 2011'e kadar ben ve diğer icra kurulu üyeleri 2010 Dünya Kupası'nın Güney Afrika'da düzenlenmesi için dağıtılan rüşveti alma konusunda anlaştık" dedi.Chuck Blazer aynı zamanda 1992'de, 1998 Dünya Kupası adaylığı sürecinde rüşvet dağıtımı işine dahil olduğunu da itiraf etti. O dönemki oylamada Fransa, Fas'ı mağlup ederek kupayı düzenlemeye hak kazanmıştı.Chuck Blazer, 1990'dan 2011'e kadar Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu'nun (CONCACAF) iki numarasıydı. Blazer, 1997'den 2013'e kadar FIFA İcra Komitesi'nde görev yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.