Öne Çıkanlar Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Dünya Eğitim Forumu Girne Üniversitesi Türkler

Bu haber kez okundu.

Fırat Kalkanı Harekatında IŞİD ve PKK'ya ait hedefler imha edildi

Suriye’de 72 günden bu yana sürdürülen harekatta; IŞİD’in 102, PKK/PYD’nin ise 4 hedefi karadan ve havadan bombalanarak manevra kabiliyetlerinden yoksun bırakıldı. 36 IŞİD’li teröristin etkisiz hale getirildiği; 11 ÖSO askerinin de yaralandığı harekat ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından ileri harekata devamla, Aktarin güneyinde yer alan ve DEAŞ unsurlarınca 01 Kasım 2016 tarihinde ele geçirilen Ak Burhan, Baruzah, Vash, Al Gharz, Tlatinah ve Tiltanah’ta yeniden tam kontrol sağlanmıştır. Halen bulunan temas hattından Bab istikametinde ileri harekata devam edilmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 22 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 11 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 169 meskun mahalde yaklaşık 1345 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 100 DEAŞ ve 4 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından; Baruzah ve Ak Burhan bölgelerinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik 2 hava harekatı icra edilerek, 14 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, DEAŞ unsurlarınca kullanılan 1 silah monteli araç ve Doçka uçaksavar imha edilmiştir. DEAŞ’ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 33 mayın ve 1379 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.