Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Dr. Ali Tekin Atalar

Bu haber kez okundu.

Hackney bölgesinde yer alan Leaways Okulu'na destek !

Leaway eğitimcilerinin haklı mücadelesi sonucu okul yönetimi geri adım atarak, masaya oturmak zorunda kaldı.  Okulu yöneten Kedleston Grubu’nun çalışanlarına yönelik muamelesinin değişmesi ve daha fazla para kazanmak için çalışma koşullarının kötüleştirilmesi ve maaşlarla ilgili yapılan fırsatçılığın son bulması için seslerini çıkaran Leaway çalışanlarına, okul yönetim Kedleston Grubu’nun cevabı i Leaway Ulusal Öğretmenler Sendikası temsilcisini işten atmak ve karşı çıkanları tehdit ederek disiplin cezası vermek olmuştu. Bunun üzerine Aralık ayından bu yana Leaways çalışanları 20 gün greve çıktı. Bu mücadeleyi desteklemek için düzenlen dayanışma yürüyüşü ise 22 Mayıs Cumartesi günü milletvekili ve sendika genel sekterleri  ve bölgede grevi destekleyen toplum üyelerinin katılımı ile gerçekleşecekti.  Örgütlü mücadele, sendikanın sahiplenmesi ve dayanışma sonuç getirdi ve okul yönetimi NEU temsilcisi Iain Forsyth işe geri alınarak, sendika temsilciliği tanındı ve aynı zamanda çalışanların ücretlerinin olması gereken ulusal normlarda yapılması kabul edildi. Hastalık ödeme hakkıda 7 günden 12 güne çıkarıldı. Bu kazanım NEU sendikasının, Hackney’de diğer sendika temsilcileri, milletvekili ve en önemliside okul velilerinin ve toplumun kazanımıdır. Örgütlü mücadele ve dayanışma kazandırır.  

İngiltere'nin başkenti Londra'da Hackney bölgesinde yer alan Leaways Okulu çalışanları Aralık ayından bu yana 20 gün greve çıktı.  Greve çıkılmasının sebebi okulu yöneten Kedleston Grubu’nun çalışanlara yönelik zorbalıklarına ve daha fazla para kazanmak için yaptıkları fırsatçılığa karşı çıkılması.  Bu nedene Leaway Okulu çalışanlarının okul yöneticisi Kedleston Grubu’nun bu tutumlarına karşı çıkma cesaretleri ve grevleri, toplumun en geniş kesiminin desteklenmesine ihtiyaç bulunmaktadır. 

Kedleston Grubu kimdir?


Kedleston Grubu engelli çocukların eğitim aldığı Leaways gibi özel okulları kar için yönetmektedir.  Kedleston Grubu yıllık herbir öğrenci için 50 bin pound alıyor, ancak okulların eğitim vermesi için ödenen bu para bizlerden toplanan vergilerle ödeniyor.   Yani her bir öğrenci için ödenen bu para kamuya ait bütçeden ödenirken,  okul Kedleston Grubu tarafından kar amaçlı yönetiliyor. Leaways eğitimcileri öğrenciler ve okul çalışanları için daha iyi bir muamelle talebiyle seslerini yükselttiklerinde, okul yönetimi tarafından anti sendika saldırısıyla karşılaştılar. Kedleston Grubu, okuldaki  Ulusal Eğitim Sendikası (NEU) temsilcisini işten attı ve sesini yükselten diğer çalışanlarıda tehdit ederek disiplin cezası verdi. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.