Öne Çıkanlar Londra IOD Yöneticiler cemal kaşıkçı ingiltere Ambargoed Emeklilik maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri son haber türkiye

Bu haber kez okundu.

'Hakan Fidan'ın yapması gereken şey de görevine dönmekti'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştü. Erdoğan görüşmesi sonrası MİT Müsteşarı Fidan’ın tekrar görevine dönmesini değerlendirdi.Erdoğan, gazetecilerin “Hakan Fidan aday adaylığını çekti. Gelinen noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu durumdan memnun musunuz? MİT Müsteşarlığı’na dönmesi eleştiri aldı. Hukuki olmadığı, etik olmadığı dile getirildi. Bu eleştirilere yanıtınız olacak mı?” sorusu üzerine, “Özellikle ben teşekkür ediyorum. Hakan Bey’in bu görevden istifasıyla ilgili kanaatlerimi daha önce açıklamıştım.Niye doğru bulmadığımı da açıklamıştım. Ben inanıyorum ki şu anda vermiş olduğu karar isabetli bir karar olmuştur. Bu kararından sonra Sayın Başbakan’la da görüştük. Bu işin bütün hukuki incelemelerini A’dan Z’ye yaptırdık.Sayın Başbakan da yaptırdı ben de yaptırdım. Hukuken tekrar görevine dönmesinde mani bir hal yok. Olmadığı için zaten o göreve Sayın Başbakan atadı. Ben atamıyorum. Yani üçlü kararname ile değil” dedi.

‘Hukuku bilmiyorlar’
Seçimler sebebiyle yargı, emniyet dışında, diğer devlet görevlerinden ayrılanlar tekrar aynı göreve ya da özlük hakları aynı kalmak suretiyle muadil bir göreve atanabileceği hükmü olduğunu belirten Erdoğan, “Bu yerine getirilmiştir. Sayın MİT Müsteşarı Fidan tekrar mani bir hal hukuken olmadığı için görevine iade edilmiştir.Bu konuda ‘hukuken bir boşluk var’ vesaire diyenler maalesef hukuku bilmiyorlar. Bu işleri incelemeden soruşturmadan araştırmadan konuşuyorlar. Ve nasıl yıpratabiliriz, nasıl bir yeni süreç başlatabiliriz bunun gayreti içindeler.Bunlar boş şeyler. Biz işimize bakıyoruz. Şu anda MİT Müsteşarımız da bundan sonraki süreçte yine kaldığı yerden görevine inanıyorum ki kararlılıkla devam edecektir. Bizim bir derdimiz sıkıntımız yok. Derdi olanlar düşünsün” dedi.

‘Süreci destekliyoruz’
Erdoğan, Türkiye’nin AB süreci ile ilgili kararlılığını aynen devam ettirdiğini söyledi. Macaristan Cumhurbaşkanı Ader ise “Türkiye’nin AB katılım sürecini destekliyoruz. Bu desteğimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek” dedi. Teröre karşı mücadelenin her ülkenin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Ader, “Terörle mücadelede risklere rağmen siyasi kararlar almamız gerekiyor” diye konuştu. Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şu ana kadar Suriye’den 1 milyon 700 bin, Irak’tan da 300 bin olmak üzere, 2 milyon sığınmacının ülkeye geldiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.