Öne Çıkanlar acun ılıcalı WHO İngiltere vizesiyle Cindy Crawford Gima Bodrum Doç. Dr. Cenker Koyuncuoğlu londra Istanbul Photo Awards 2023 Photo Awards 2023 sergisi Türkmenköy londra ateşkes

Bu haber kez okundu.

'İkinci tura Erdoğan'la kafa kafaya gireceğimize inanıyorum'

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce gençlerin sorularını yanıtladı
Kadir Çetin(K.Ç.): Cumhurbaşkanı olduğunuz zaman işe alımlarda torpil mi geçerli olacak yoksa liyakat mi esas olacak?
Muharrem İnce(M.İ): Öğretmenlik yaptığım dönemde sınav kağıtlarını okurken isimleri kapatıyordum. Çünkü ismi görürsem o öğrenciye farklı bir not verebilirim diye kapatıyordum. O yüzden cumhurbaşkanı olduğumda liyakat esas olacak.
K.Ç.: Başörtüsü serbestliğini kaldıracak mısınız?
M.İ.: İnsan kız kardeşinin başörtüsüyle uğraşır mı? Benim kız kardeşim 52 yaşında 12 yaşından beri başörtülü. İhale almak için yada müdür olmak için başını örtmedi. Bütün başörtülü kadınlar benim kardeşim kimsenin başörtüsüyle uğraşmayacağız. Bunu  sözünü defalarca verdik bir kez daha veriyorum.
K.Ç.: İstanbul’da trafiğini nasıl çözeceksiniz?
M.İ.: Doğruya doğru. Sayın Kadir Topbaş döneminde ulaşımda güzel işler yapıldı bunların devam etmesi lazım. Bunun yanında deniz ulaşımında gelişmeler yapmamız gerekiyor. Esnek mesai saatleri düzenlenebilir.
K.Ç.: Köprü ve otoyol projelerine karşı olduğunuza dair bir söylem var ne diyeceksiniz?
M.İ.: Neden karşı olayım. Biz köprü ve otoyol yapılmasına değil yapılma şekline karşı çıkıyoruz. Köprü yapmak kolay iş. 5 Liraya yapacağınız köprüyü 25 liraya yapıyorsanız orada bir sıkıntı var. Bunu ortadan kaldıracağız. Demirel’in yaptığı körünün parası hazineye gidiyor Erdoğan’ın yaptığı köprünün parası müteahhidin cebine giriyor.
K.Ç.: Eğitimde fırsat eşitliğimiz yok. Çok fazla özel üniversite açılıyor devlet üniversitesi açılmıyor. Bu konuda bir çalışmanız var mı
M.İ.: Eğitim hedefimiz: Başladığı yerden bittiği yere kadar parasız yapmak. İlkokuldan yüksek lisansa kadar. Bunu 5 yıl içinde yapacağımıza inanıyoruz
K.Ç.: Gülen’in iadesi ile ilgili belgeleri kimden aldınız.?
17-25’ten sonra FETÖ okullarına yaptıkları milyonlarca yardımı açıkladım. Açıkça yalan söylüyorlar. Gülen’i usulüne uygun istemediler. Ne Amerika vermek istiyor ne de Erdoğan almak istiyor. Çünkü ‘ne istediler de vermedim’ dedi. İade edildiğinde isteyip de aldığı her şeyi anlatacak bunu yapmasını ister mi Erdoğan.
K.Ç.: Türkiye’de medya sahipleri başka bir işle uğraşmayacak dediniz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz.?
Medya sahiplerinin ihale peşinde koşmasını engelleyeceğiz. Kağıt yardımı gibi yardımlarda bulunacağız.
K.Ç.:TRT ile eleştirileriniz de vardı. 
M.İ: TRT borazan. Nasıl eleştirmeyeyim 81 milyondan vergi toplayan bir kurum beni vermiyor. Adaylardan biriyim. Anayasa’da iki yerde bağımsızlık ifadesi geçer onlardan biri de TRT. Nerede bağımsızlık nerede tarafsızlık.
K.Ç..Suriye ile ilgili ne düşünüyor? diye soranlar var. Burada istihdam edilemezler mi?
Suriye’nin toprak bütünlüğü korunmalı. Suriye’de yaşayanlar ve dışarıdaki Suriyelilerin katıldığı bir Anayasa ve seçim yapılması gerekiyor. Böylece Suriye’de barış olur ve bu insanların büyük çoğunluğu ülkelerine dönerler. Dönmeyenler için de ayrıca bir çalışma hazırlanır. Burada yaşayıp bayram tatili için Suriye’ye gidenleri geri almayacağız. Büyük, güçlü bir devlet olalım ama enayi olmayalım.
K.Ç.: Bir okurumuz mazotu kim ucuzlatacaksa ona oyumu vereceğim diyor. Siz bu konu da ne söyleceksiniz?
Mazotu herkes için ucuzlatacağız ama çiftçiler için daha da ucuzlatacağız. Çünkü tarımı desteklememiz gerekir. Bu dünyanın her tarafında böyledir. Zaten demokrasi güçlenirse topluma güven gelir ve piyasalarda düzelir.
K.Ç.: Cumhurbaşkanı olursanız Erdoğan’a Başkan Yardımcığı teklif edecek misiniz? 
M.İ: Hayır asla etmeyeceğim. ’16 yıldır iktidarda asgari ücreti artırdım terörü çözeceğim’ diyor. Bugüne kadar çözdüm demesi gerekmez miydi. Bunadan sonra neyi çözecek. Ona başkan yardımcılığı teklif etmeyeceğim ama iyi bir emeklilik hayatı yaşamasını sağlayacağım.
K.Ç.: İlk turda ne kadar oy alacaksınız?
Yapılan çalışmalarda 30-35 bandında gözüküyorum. 32 gösteren anketler var, 35 gösteren anketler de var. İkinci tura Erdoğan’la kafa kafaya gireceğimize inanıyorum. Erdoğan’ın ilk turda alacağı oy maksimum oyu alacağı için ikinci turda üzerine 1 oy bile ekleyemeyecek. İkinci turda ben cumhurbaşkanı olacağım.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.