Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

İngiliz pasaportunuz sorgusuz sualsiz iptal edilecek, 2005 Londra bombalaması örnek teşkil etti! Son dakika

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETESİ-17 Kasım 2021 Çarşamba/LONDRA/ÖZEL- Yeni yasa tasarısı sessizce İngiliz vatandaşlığını vatandaşa bildirimde bulunmadan kaldırma yetkisi veriyor, son dakika haberimiz. Birleşik Krallık, İngiltere’de yürürlüğe girecek olan yeni yasa tasarısı İngiltere  İçişleri Bakanı Priti Patel'in yetkilerini daha da katı daha da acımasız hale getirecek, aynen *Drakon Kununları gibi.  İngiltere'de Drakon Kununların bahanesi, 2005 Londra bombalaması ve Suriye'de İslam Devleti'ne katılmak için İngiltere'den kaçan Shamima Begum oldu.İngiltere’de Yasanın 9. Maddesi – “Bir kişiyi vatandaşlıktan çıkarma kararına ilişkin bildirim” –kapsıyor. 

İngiltere’de bu ayın başlarında güncellenen yasa tasarısının 9. Maddesi – “Bir kişiyi vatandaşlıktan çıkarma kararına ilişkin bildirim”

   
Vatandaşlık ve sınırlar yasasına eklenen 9.madde, İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın bazı durumlarda geriye dönük olarak hareket etmesine izin veriyor gibi görünüyor. Vatandaşlık ve sınırlar yasasına sessizce eklenen önerilen bir kural değişikliği önerisiyle bireyler uyarı yapılmaksızın İngiliz vatandaşlıklarından çıkarılabilir. İngiltere’de bu ayın başlarında güncellenen yasa tasarısının 9. Maddesi – “Bir kişiyi vatandaşlıktan çıkarma kararına ilişkin bildirim” –, "makul olarak uygulanabilir" olmadığında veya ulusal güvenlik, diplomatik ilişkiler veya başka bir şekilde kamu yararına olmadığı takdirde, hükümeti bildirimde bulunmak zorunda kalmaktan muaf tutar.

Eleştirmenler, Suriye'de İslam Devleti'ne katılmak için İngiltere'den kaçan Shamima Begum örneğinde olduğu gibi vatandaşlığı kaldırmanın zaten tartışmalı bir güç olduğunu ve bildirim şartının kaldırılmasının içişleri bakanının yetkilerini daha da acımasız hale getireceğini söylüyor. Vatandaşlık İlişkileri Enstitüsü başkan yardımcısı Frances Webber şunları söyledi: "Bu değişiklik, Birleşik Krallık'ta doğup büyümüş ve başka bir evi olmayan bazı vatandaşların bu ülkede göçmen olarak kaldığı mesajını veriyor. Vatandaşlıkları ve dolayısıyla tüm hakları güvencesiz ve şarta bağlı.

“İngiltere doğumlu çifte uyrukluları (çoğunlukla etnik azınlıklardan olan) vatandaşlıktan çıkarmak ve bunu yurtdışındayken yapmak için önceki önlemlere dayanıyor. İngiliz Müslümanlar. Uluslararası insan hakları yükümlülüklerini ve temel adalet normlarını özür dilemeden hiçe sayıyor.”


2005 Londra bombalaması örnek teşkil etti.... 

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

HABERİN İNGİLİZCESİ İÇİN TIKLAYINIZ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.