Öne Çıkanlar londra maç saat kaçta 24 haziran seçimleri Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Azerbaycanın başkenti Aydın Çubukcu Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu İngiltere ucak

Bu haber kez okundu.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi yeni yönetimi belirlendi

İAKM-Cemevi yeni yöneticilerini seçmek üzere geçtiğimiz Pazar günü yıllık kongresini Manolya Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. 19’uncu yönetim kurulu listesine Cemevi bünyesinde yetişen genç isimler de girdi. Saat 13.30 sıralarında başlayan kongreye Aleviler ilgi gösterdi. Baf Başkanı İsrafil Erbil, Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay, Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Jale Özer,  Pazder-Uk Başkanı Mustafa Servan, El-Com Başkanı Hasan Gül ve Bozcader Başkanı İrfan Sağır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Haringey Belediye Meclis Üyesi Ali Özbek, Dr. Ali Demirbağ ve Ali Doğan’ın divan başkanlığına seçilmesinin ardından kongre bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. Kongrenin açılış konuşmasını İsrafil Erbil yaptı.  Erbil konuşmasında Avrupa’da yaşayan Aleviler arasındaki birlik ve beraberliğin önem kazandığı bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Bizler bu birlikteliği sağlarsak, yaşadığımız ülkelerdeki belediyelerin ve hükümetlerin ciddiye aldığı bir halk olabiliriz” dedi. 

 

HDP’NİN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

 

2 Haziran’da Türkiye’de yapılacak genel seçimlere de değinen Erbil şunları söyledi: “Yurtdışındaki vatandaşlar ilk kez bir  genel seçimde oy kullanacaklar. Bu bağlamda Avrupa’daki Aleviler CHP ve HDP ile çeşitli görüşmeler yaptı.  Görüşmelerin ardından Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Avrupa'da yaşayan Alevilerin seçimlere dair beklentilerini tespit etmek amacıyla Franfurk'ta, 265 şube başkanın katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda HDP’nin teklifine destek kararı çıktı” dedi. Erbil, “Partilerden gelen teklifleri size aktarmak bizim görevimiz, onun dışında hiç bir siyasi partinin propagandasını yapamayız. Bizim vicdanlarımız hürdür isteyen üyemiz istediği partiye oy vermekle de hürdür” dedi. 

 

CEMEVİ BİR BELEDİYE GİBİ ÇALIŞIYOR

 

Erbil’in konuşmasının ardından 18’inci döneme başkanlık yapan Yaşar Demiralay faaliyet raporunu değerlendirdi. Son derece yoğun tempolu geçen bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Demiralay, “Yaklaşık 14 aydır, tüm yönetici kardeşlerimle birlikte üyelerimize layık olabilmek ve onlara en iyi hizmeti verebilmek için mücadele ettik. Var olan sorunlara rağmen ekip olarak iyi bir dönem geçirdiğimiz ve iyi projeler gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim” dedi. Tüm Cemevi yöneticilerinin gönüllülük temelinde görev aldığını belirten Demiralay, “Vatandaşlarımızın Cemevinden beklentileri çok büyük bu beklentileri karşılamak için canla başla çalışıyoruz. Cemevi gerçekten bir belediye gibi çalışıyor” diye konuştu. 

Demiralay’ın konuşmasının ardından  18. Dönem Yönetim kurulu faaliyet raporunda eğitim ile ilgili bölüm eğitim koordinatörü Özcan Çelik tarafından okundu. Çelik eğitimin toplumsal bilinçlenmenin temel unsuru olduğunu dolayısıytla bunun kurumsal önem teşkil ettiğini belirtti ve 1 yıllık Cemevi eğitim raporunu sundu. Ardından gençlik kolları başkanı Ruhi Altun İAKM ve Cemevinde 1 yıldır gençlerin yaptığı bir çok faaliyet ile ilgili bilgi verdi. Yapmış olduğu konuşma ile Ruhi Altun Cemevinde ne kadar doğru bir gençlik örgütlenmesi olduğunu göstermiş oldu. Ayşegül Saygılı Cemevi kadın kolları yöneticisi olarak yıl içinde yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Kongrede, Cemevi saymanı Mustafa Sivas ise, mali konularda üyeleri detaylı bir şekilde bilgilendirdi. 

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okunup aklandı. Toplantının sonunda Cemevi tarafından hazırlanan 19. Dönem Yönetim Kurulu Listesi genel kurula sunuldu. Listede yer alan 29 kişi oy birliği ile Cemevi’nin yeni yöneticileri olarak belirlendi. 

 

19. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Hurman oy çokluğu ile seçildi. Yönetim Kurulu listesi aşağıdaki gibidir.

 

ALİ OSOY

AYŞEGÜL SAYGILI

BAYKAL SÜRÜK

BEKTAŞ KARTAL

BESİME HAS

BURÇİN YILMAZ

DİLAN GÜVEN

ELİF BULUT

ELVAN ASUTAY

EROL GÜLŞEN

HAYDAR ŞAL

HAYDAR YILMAZ

HAYRİ GÜL

HÜSEYİN KESKİN

İBRAHİM MAYIL

İMAM ASLAN

KADİR YÖRÜK

LEYLA ŞAHİN

MEHMET GÜL

MEHMET İLDEŞ

MUSTAFA SİVAS

OZAN AŞKIN

RUHİ ALTUN

RUKİYE AKTAŞ

RÜSTEM ÖZDEMİR

SANİYE UYAN

TUGAY HURMAN

TUĞBA ÖZCİVAN

YADİGAR ASLAN

ZAFER ÇOBAN

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.