Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center

Bu haber kez okundu.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi yeni yönetimi belli oldu 

Avrupa Ajansı (AVA) Londra- İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM) 3 Ekim 2021 Pazar günü 24. Olağan Gene! Kurulunu yaptı ve yeni yönetimini belirledi. Genel kurulda üyeliklerini aktif hale getiren üyeler katılarak oy kullandılar. 24. Genel Kurulu seçimi, 19 Clarendon Road, N8 ODD Wood Green London, adresindeki  Cemevi yerleşkesinde  saat  13:00 de başladı ve saat 17:00 ye kadar devam etti. Olağanüstü Covid sürecinin hala devam etmekte olduğu bilinci ile yönetim Kurulu gerekli tüm tedbirleri alarak seçime gitti.

 
YENİ BAŞKANLAR: FİLİZ KOÇ VE İBRAHİM HAS


Filiz Koç ve Kemal Has’ın gurubu 258 oy ile  seçimi kazandı. Savaş Hurman ve Mustafa Sivas’ın oluşturduğu aday listesi ise 249 oyda kaldı. İngiltere Cemevi tarihinde Filiz Koç ilk defa kadın başkan seçilerek adını yazdırdı. Filiz Koç İAKM ve Cemevi başkanlığını İbrahim Has ile paylaşacak. 

Seçimi yürüten divan kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Dr. İsmail Bulut,  Mahmut Aydoğan, Gülay Dalkılıç, Elvan Asutay, Yaşar İsmailoğlu ve Prof. Dr. Erdem Kaşıkçıoğlu. Cemevi eski başkanı zeynel Akdoğan ve BAF Başkanı İsrafil Erbil birer konuşma yaptı. 


Ali Dereli : 
“Bugun Iakm Cemevi’mizin genel kurulunu büyük bir katılımla gerçekleştirdik. Öncelikle hizmet yarışana giren canların seviyeli ve kaliteli bir dil ve edeple birbirilerine karşı Alevice tutum ve davranışları bundan sonraki kongrelerimize örnek olmasını diliyorum. Toplumun rızalığını almış yeni yönetici canlarımıza başarılar diliyorum. Kaybeden yok! Kazanan İakm'miz ve Alevilik olmuştur. Birliğimiz daim, hızır kılavuzumuz olsun. Aşk ile.”


Filiz Koç :

“Sevgili canlar, dostlar, yoldaşlar.24.cüsü gerçekleşen İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevimizin olağan genel kurulunda yapılan Başkanlık seçiminde güveninizi ve rızanızı almış olmanın mutluluğunu ,gururunu duyarken, yolumuza hizmet için aldığımız sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bu sorumlululuğumuzu lâyıkıyle yerine getirmek için büyük bir çaba göstereceğimizin  sözünü de veriyoruz.Alevi inancımızı ve kültürümüzü yaşamak, yaşatmak ve yeni kuşaklara aktarmak, gençlerimizin çağın gereği donanımlı birer birey  olmalarını sağlamak,  Alevi inancının temel prensibi olan sevgiyi, saygıyı, yardımlaşma ve dayanışmayı çoğaltmak, Kadınlarımızın adil ve eşit bir zeminde temsiliyeti önceliklerimiz arasındadır.Bu inançla hepinizi sevgi ve saylıyla selamlıyoruz.Yolumuzun ışığı eksilmesin.”

(Fotoğraflar : Vehbi Koca )

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.