Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Geri dönüşüm İngiltere Cemevi Türk toplumu için COVID-19 aşı Gelir eşitsizliği Dünya Gündemi Ramazan ayı Koronavirüs Türkler

Bu haber kez okundu.

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması 

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-İngiltere’de coşkulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması. İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’den büyük tören.  Dilek Livaneli Türkçe Drama Atölyesi ve tüm çocuklarımıza İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi. İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD) adına  Başkan Jale Özer, Avrupa Ajansı’na şöyle konuştu: 


Selvi ve Ada Aydemir yönettti 


İADD Başkanı Jale Özer: “Bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneğini'nin öncülüğünde Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden ilk Türk Öğretmeni olan Dilek Livaneli'nin kurdurduğu Türkçe Drama Atölyesi öğrencileri ve dünyanın dört bir yanından katılan çocuklarımızla birlikte digital ortamda kutladık.. Dilek Livaneli ve benim konuşmamdan sonra İngiltere ADD makamını Selvi Aydemir ismindeki bir kız öğrencimize devrettim. Bundan sonra söz tamamen çocuklarda oldu.Bütün programı Selvi ve kardeşi Ada Aydemir yönetti.Çocuklarımız şiirler, piyano, keman,gitar, şarkılarla programı çoşkuyla kutladılar. Bu programın gerçekleşmesine büyük emek veren başta Dilek Livaneli Türkçe Drama Ataölyesi'ne ve katılan tüm çocuklara derneğimiz tarafından teşekkür belgesi verilmiştir.” 


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101.yılı ve Çocuk Bayramı

 
İADD Başkanı Jale Özer: “Bugün, dünyada antiemperyalist mücadelenin kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101.yılını ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir onur, coşku ve gururla kutluyoruz.Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önce meclisi devreye sokar, bu meclis kurtuluş savaşını yönetir, daha sonra da Türkiye Cumhuriyeti’ni kurar. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açıldığı 23 Nisan 1920, ulusumuzun babadan oğula geçen saltanatla yönetilme şeklini yıkıp, yerine yönetim yetkisinin ve hakkının millete geçmesini sağladığı çok önemli bir gündür. Milletimiz bu hakkını, yurdumuzu ele geçirmek isteyen dış düşmanlara ve bunlarla iş birliği yapma gafletine düşmüş olan padişahlık yönetimine karşı savaşarak kazanmıştır.”

İADD Başkanı Jale Özer: “Mustafa Kemal Atatürk “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir “diyerek meclisin iradesini ortaya koymuştur. Bu anlayış dayatma zihniyetini reddeder. Burada ne padişaha, ne tek adamlık siyasete, ne de diktatöre yer vardır.  Bu yüzdendir ki 23 Nisan 1920 Meclisi demokrasinin taşlarının atıldığı siyasi bir devrim olarak kabul edilir. Bu meclis, Mustafa Kemal Atatürk’ün önce Amasya Tamimi ile başlattığı, Erzurum ve Sivas Kongre’lerinde pekişen ‘MİLLİ EGEMENLİK ‘ şiarını 23 Nisan 1920’de resmileştirmiştir. Ne acıdır ki bugün Ulusal Egemenliğin temsil yeri olun TBMM'nin hiçbir işlevi kalmıştır.  Ancak Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının yetiştiği bu topraklarda umutsuzluğa asla yer yoktur.Bu umut ve inançla İngiltere ADD olarak , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 101. yılını en kısa zamanda egemenliğinin kayıtsız şartsız tekrar millete geçeceği bilinciyle kutlar, bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyet’inin yaşaması için her zaman tek bir ışık kalana kadar aydınlanma ışığı olacağımıza bir kez daha söz veririz.”


             
İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’den coşkulu ve büyük katılımlı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.