Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de Ankara Anlaşma ilk vize başvurularını artık almıyoruz, Avukat Yaşar Doğan AVA'ya konuştu

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-ÖZEL HABER- Türkiye-İngiltere arasında yıllardır uygulanan Ankara Anlaşması'nda son düzlüğe gelindi. Ankara Anlaşması davalarında İngiltere Yüksek Mahkemesinde Türk vatandaşlarını temsil eden Redstone Solicitors Avukatlık Bürosu sahibi üst düzey avukat (Barister) Yaşar Doğan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Solicitor-Barister Yaşar Doğan Avrupa Ajansı'na şunları söyledi:  

"ANKARA ANLAŞMASI: REDSTONE SOLICITORS OLARAK; BU GÜNDEN İTİBAREN, BİR YILLIK / İLK VİZE BAŞVURULARINI KABUL ETMEME KARARI ALDIK."

Redstone Solicitors Avukatlık Bürosu sahibi avukat Yaşar Doğan: "Bilindiği gibi, 31.12.2020 tarihinde, Ankara Anlaşması İngiltere’de uygulamadan kaldırılıyor. Bunun ileri bir tarihe uzatılma olasılığı devam etse de, oldukça zayıf bir olasılık olarak görünüyor. Ufukta herhangi bir geçiş dönemi düzenlemesi de görünmüyor.Daha önce de vurguladığımız gibi, İngiltere Göçmenlik Hukuku’yla ilgili emsal kararlardan kaynaklı şöyle bir prensip vardır: vize ve oturum başvuruları (çok istisnai durumlar ve geçiş dönemi düzenlemeleri yapılan durumlar hariç), başvuru tarihinde yürürlükte olan değil, karar tarihinde yürürlükte olan kurallara göre karara bağlanır. Bunun anlamı şu: yapılan başvurular, 31.12.2020 tarihinden sonra karara bağlanacak olursa (bir geçiş dönemi düzenlemesi yapılmadığı takdirde), çok yüksek ihtimalle reddedilebilir. Tek gerekçe olarak, artık Ankara Anlaşması’nın yürürlükte olmadığını göstermeleri kafi olacaktır.
Ankara Anlaşması başvurusu oldukça masraflı bir başvuru ve birçok insan bu başvuruyu yapabilmek için şartlarını zorluyor. Bu nedenle, geldiğimiz tarihte, Ankara Anlaşması altında yapılan bir yıllık ilk vize başvurularının orantısız biçimde riskli hale geldiğini düşünüyoruz. Özellikle, Eylül 2020 sonrasında yapılacak başvuruların çok riskli başvurular olacağına inanıyoruz. İnsanların paralarını bu kadar yüksek ret riski taşıyan başvurulara harcamamaları gerektiğine inandığımızdan, bu tür bir yıllık ilk vize başvurularında bugünden itibaren dosya kabul etmemeye karar verdik."

"1 yıllık ilk vize başvurularında bugünden itibaren dosya kabul etmemeye karar verdik"


Redstone Solicitors Avukatlık Bürosu sahibi avukat Yaşar Doğan: "Bu, firma olarak kendi görüşümüzdür. Herkesin bildiği bilgiler dışında, Home Office’ten almış olduğumuz ekstra bir bilgi veya duyum sözkonusu değildir. Tamamen kendi öngörülerimize ve çalışma prensiplerimize dayalı bir karardır. Bu konuda hizmet vermeyi sürdüren ve sürdürmeye devam edecek olan birçok danışman ve avukatlık firmaları mevcuttur. Ayrıca, amacımız, hiç kimsenin bireysel olarak alacakları kararları etkilemek değildir. Şimdiden sonra yapılacak başvurular kesinlikle reddedilecektir diye bir iddiamız da yoktur. Sadece, ret riskinin oldukça yükseldiğine inandığımız bir döneme girdiğimiz kanaatindeyiz ve (özellikle de artan döviz kurlarıyla beraber) harcanan miktarlara kıyasla alınan riskin orantısız bir risk olduğunu düşünüyoruz.  Ankara Anlaşması vize uzatma ve kalıcı oturum başvurularıyla ilgili servislerimiz olduğu gibi devam ediyor. Bu duyuru sadece bir yıllık ilk vize başvurularıyla alakalıdır. Saygılarımızla duyurulur. Av. Yaşar Doğan-Redstone Solicitors" 


 

www.redstonesolicitors.co.uk 
+44 20 3940 5959
[email protected]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.