Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç hangi kanalda kktc türkiye maç ne zaman koronavirüs gazete londra turk

Bu haber kez okundu.

İngiltere `de Avukat mısınız

Müvekillerinizin sizden talep edeceği maddi zaralarınızı nasıl karşılıyorsunuz diye bir soru sorduğumda, eğer mesleki sorumluluk sigortanız varsa cevabınız oldukça kolaylaşır, haricindeki durumlar daha komplikedir muhtemelen.Terzi kendi söküğünü dikemez misali... 

Geçen haftaki  yazımızda mesleki sorumluluk sigortalarına (PI Professional Indemnity) genel olarak değinmiştik. Bu hafta yazımızda bu mesleklerden biri olan avukatlık mesleğinde, neden mesleki sorumluluk sigortası alınmalı, bu sigorta neleri kapsar ve teminat limitleri nelerdir gibi sorulara cevaplıyoruz

Mesleki sorumluluk sigortası olan bir avukat; 

Avukatlık sıfatı ile vermekte olduğu mesleki hizmetler dolayısıyla avukata karşı ileri sürülecek tazminat taleplerinin sonuçlarına karşı onu poliçede belirtilen teminat limitine kadar sigortlanır. 

Sigortalı avukatın yanında hizmet akdi ile çalışan personeline yada vekaletname ve yetki belgesi ile çalışan avukatların yapmış olduğu işlemlerden dolayı düşecek hukuki sorumluluklar da kapsam dahiline alınır.

Avukatlar için teminat limiteleri £50,000 başlayıp £5,000 000 kadar çıkabilmektedir.

Talep doğrultusunda hukuki masraflar da teminata eklenebilinir . 

Sigortalılığı devam eden bir avukat çeşitli sebeplerden dolayı sigortacısını değiştirmişse bile geçmiş sigortalılık döneminde oluşan hasarları aktif olan poliçesi tarafından karşılanir.

Bu sigorta poliçesi ile, sigortalı avukat aleyhine ileri sürülmüş olan haklı tazminat talepleri karşılanır , haksız tazminat taleplerine karşın da yapacağı savunmaya yardımcı olur. 

Detaylı  bilgi ve poliçe talepleriniz için bizi arayabilirsiniz !

İyi haftalar

Gülsüm Atasoy, Direk Hat: 0208 344 8006, Email: [email protected]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.