Öne Çıkanlar acun ılıcalı WHO İngiltere vizesiyle Cindy Crawford Gima Bodrum Doç. Dr. Cenker Koyuncuoğlu londra Istanbul Photo Awards 2023 Photo Awards 2023 sergisi Türkmenköy londra ateşkes

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de Kovid-19 Alarm düzeyi düşürüldü ! 17 Mayıs'ta yeni aşamaya geçilecek ! Son dakika

Konuşmasına, "gösterdiği sabır ve fedakarlıktan dolayı" herkese teşekkür ederek başlayan Johnson, yeni döneme geçmek için belirlenen kriterlerin sağlandığını, ancak tüm tedbirleri bir kenara koyamayacaklarını anlattı. Hükümetin açıkladığı takvime uygun olarak 17 Mayıs'tan itibaren pubların, restoranların, kafelerin iç mekanları açılacak, oteller müşteri kabul etmeye başlayacak, sinema ve tiyatrolar uzun aradan sonra perdelerini izleyiciye açacak.Yeni dönemde okulların ortak alanlarında ve sınıflarda öğrencilerin maske takması zorunluluğu da kaldırılacak.İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da son 24 saatte Covid sebebiyle kimsenin ölmediği duyuruldu. Galler'de ise yalnızca dört kişi Covid kaynaklı olarak yaşamını yitirdi.


İngiltere Başbakanı Johnson, "herkesin çabası sayesinde" İngiltere'de Covid önlemlerinin bir aşama daha gevşetilmesi için dört kriterin sağlandığını söyledi.
Johnson bu kriterleri şöyle açıkladı:

"Aşı programı başarılı şekilde sürüyor.Aşıların, hastaneye yatış ve ölümleri azaltmakta yeterince etkili olduğu kanıtlandı.Bulaşı oranları, Ulusal Sağlık Sistemi'ni (NHS) zorlama riski barındırmayacak düzeyde seyrediyor.Yeni varyantlar risklere ilişkin değerlendirmelerimizi geçersiz kılmıyor."

Kafe, restoran ve barların iç mekanlarına da müşteri kabul edilebilecek

Johsnon, 17 Mayıs'tan itibaren İngiltere'de dış mekanlarda 30 kişiye kadar, iç mekanlarda ise en fazla altı kişi ya da iki hanehalkı üyelerinin buluşmasının mümkün olacağını aktardı.Yeni dönemde, kafe, restoran ve barların iç mekanlarına da müşteri kabul edilebilecek. Sinema, müze ve çocuk oyun alanları da kapılarını aylar sonra açacak.Tiyatrolar, konser salonları, konferans merkezleri ile spor stadyumları, kapasite sınırları uygulamak kaydıyla faaliyete geçebilecek.Toplu spor aktiviteleri ve spor egzersizleri için iç mekanlar kullanılabilecek. Sauna ve buhar odaları müşteri kabul edebilecek.Johnson, otel, hostel ve benzeri konaklama hizmetlerinin de Pazartesi'den itibaren açılacağını aktardı.Düğünler, resepsiyonlar ve diğer benzeri etkinlikler de 30 kişiyle sınırlı olmak üzere organize edilebilecek.

İngiltere'de Covid vaka ve ölüm sayılarının düşmesiyle, koronavirüs salgınına ilişkin alarm düzeyi 4. kademeden 3. kademeye düşürüldü.Toplam 35 milyon 400 binin üzerinde kişiye ilk doz Covid aşısı yapılırken, 17 milyon 850 binden fazla kişiye aşının iki dozu da yapıldı.Son 24 saatte Birleşik Krallık genelinde 2 bin 357 yeni Covid vakası saptandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.