Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC KKTCde Türkmenköy Uzayın şairi

Bu haber kez okundu.

İngiltere, IŞİD'e katılan kadını vatandaşlıktan çıkarıyor

Ailenin avukatı Tasnime Akunjee, ailenin karardan dolayı hayalkırıklığı içinde olduğunu ve karara karşı "her türlü hukuki yola başvuracaklarını" açıkladı.ITV televizyonunun haberine göre, İngiltere İçişleri Bakanlığı Begüm'ün annesine Salı günü bir mektup gönderdi.Mektupta İçişleri Bakanı Sajid Javid'in emri verdiği ve kararın yürürlüğe konduğu belirtiliyordu.Karar mektubunda, Begüm'ün karara itiraz etme hakkının olduğu da kaydediliyor.İngiltere Parlamentosu'ndan kaynaklar da bu kararın alındığını doğruladı.Begüm 2015 yılında, iki kız öğrenci ile birlikte Suriye'ye gitti.
Ailelerine, günü dışarıda geçireceklerini söyleyen Şamima Begüm, Amira Abase ve Kadiza Sultana, Gatwick Havalimanı'ndan Türkiye'ye uçmuş, buradan da sınırı geçerek Suriye'ye gitmişti.Şu an 19 yaşında olan Begüm, geçen hafta Suriye'deki bir mülteci kampında bulunmuştu.Begüm'ün IŞİD'in kontolündeki son toprak parçası olan Bağuz köyünden kampa geldiği bildirilmişti.
'Oğlum IŞİD savaşçısı olabilir'
BBC muhabiri Quentin Sommerville'in sorularını yanıtlayan Begüm, İngiltere'nin "kendisini affetmesini" isteyerek, "bazı İngiliz değerlerini" de hâlâ savunduğunu belirtti.Çelişkili açıklamalar yapan Begüm, bir haftalık oğlunun IŞİD savaşçısı olabileceğini savunurken, sonrasında "onun İngiliz olmasını" istediğini söyledi.19 yaşındaki kadın, IŞİD'e katılarak, sonradan Müslüman olan bir Hollandalı ile evlenmişti.Begüm ile birlikte IŞİD'e katılan Kadiza'nın bir bombalamada hayatını kaybettiği düşünülüyor. Amira'nın akıbeti ise bilinmiyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.