Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza

Bu haber kez okundu.

İngiltere Kadın Platformu 10 yıllık başarısını kutladı

Avrupa Ajansı (AVA) Londra-İngiltere Kadın Platformu (WPUK) 18 Haziran Perşembe tarihinde, Londra`da South Queys`deki Jazzgir Restaurant`ta gerçeklestirdiği resepsiyonla başarılarla dolu 10 yılını kutladı. Resepsiyona Platform üyeleri, proje ortakları ve gönüllü çalışanları, ve destek grubu üyeleri katıldı. Resepsiyonda İngiltere`de başarılı ve saygın inşaat firmalarından Hercules Construction firmasının kurucusu, genel müdürü Brusk Kıvılcım Korkmaz da ayrıca onurlandırıldı. Korkmaz, geçtiğimiz ay Avusturya`da düzenlenen Iron Man Challenge yarışına WPUK adına katılarak Platform için £10 000 fon sağlamıştı. Bu anlamlı jestinden dolayı Kıvılcım Korkmaz’a plaket verilerek teşekkür edildi.

WPUK`nin kurucu başkanı Nilgün Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında WPUK`nin zorluklarla başlayan tarihinde kazandığı başarıların altını çizdi. Yıldırım, konuşmasında Platformun başarılarının bazılarının altını çizdi. Bunları şuşekilde sıraladı:

· 2010 yılında Londra Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Boris Johnson tarafından kendilerine yılın kurumu ünvanını kazandıran, Rainbow projesi,

· Lifetime Learning Charity ile partner olarak gerçekleştirdikleri Women in Enterprise (WE) projesi

Son yıllarda Queen Mary University of London`dan araştırmacı Özlem Eylem`le birlikte gerçekleştirilen toplumla etkileşim alanında Londra Queen Mary University tarafından 2 ödüle layık görülen Moments projeleri.

Nilgün Yıldırım, ayrıca bu projelerin başarılı olmasının altında WPUK`nin yaratıcı, gençlere imkan tanıyan ve dinamik bir kurum olmasının önemi vurguladı. Bunun yanında inşaat firmaları, sanat ve eğitim gibi çeşitli sektörlerle toplum arasında köprü kurmasının başarısının sırrı olduğu belirtildi.

Etkinlikte WPUK'e 10 yıl dır sürekli destek veren profesyonel gönüllü ekibe teşekkür eden Nilgün Yıldırım konuklar arasında yer alan ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı, ressam Zerrin Tekindor'un WPUK'e Sanat Danışmanı olarak destek vereceğinden onur duyduklarını dile getirerek, daha önceki sanat danışmanları ressam ve sahne dekor ve kostüm tasarımcısı Bahar Sert'e 5 yıl, ünlü Devlet bale sanatçısı ve Kareograf Aysun Aslan'a 4 yıl süreyle hizmet ettikleri için platformun şükranlarını sundu.


Sunuculuğunu Özlem Eylem`in yaptığı resepsiyonda Yıldırım dışında konuşma yapanlar arasında, Brusk Kıvılcım Korkmaz, yine saygın inşaat şirketleri arasında yer alan Skanska ve Kier`in genel müdürleri Raj Kumar (Skanska), Philip Hobson (Kier), eğitimci, program sunucusu ve sosyal aktivist Ertanch Hidayettin ve Enfield meclis üyelerinden Ayfer Orhan yer aldılar.

Konuşmalarda verilen mesajlarda WPUK`nin toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamada yaptığı katkılar ve bunun toplumsal hayatın her alanında eşitliği sağlamadaki önemi vurgulandı.
Sanatçı, avukat, eğitimci, politikacı, sağlık uzmanları, inşaat mühendisleri, gönüllü sektör ve daha birçok meslek grubundan ve etnik gruptan kişilerin katıldığı resepsiyonda, en çok dikkat çeken şeylerden bir diğeride WPUK`nin calışmalarına en büyük desteğin erkeklerden gelmiş olmasıydı.

Lifetime Learning Charity sahibi Murat Aykut Sadi, Ertanch Hidayettin, Brusk Kıvılcım Korkmaz, Jazzgir restaurant sahibi Ali Eren Balıkel, Raj Kumar, Philip Hobson destekleyen erkekler arasındaydı. Bu da WPUK`nin toplumsal cinsiyet eşitliği felsefesini özümseyen, farklılıkları kucaklayan yaklaşımının bir göstergesiydi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.