Öne Çıkanlar Hatice türkiye Londrada Kadınların Hackneyde Schnitzel Forever İngiltere vize Festival konser şöleni londra Aerro ingiltere Türkiye Büyükelçisi Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti

Bu haber kez okundu.

İngiltere, Türkiye ve yurt dışında okuyan öğrencilere KKTC’ye dönüşlerinde ücretsiz PCR testi

Yurt dışında okuyan öğrencilere KKTC’ye dönüşlerinde ücretsiz PCR testi yapılacak.  Türkiye, İngiltere ve diğer tüm  dünya ülkelerinde öğrenim gören ve yeni yıl amacıyla gelecek KKTC vatandaşı öğrencilere dönüş için gerekli PCR testleri ücretsiz yapılacak.

Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
"Türkiye, İngiltere ve diğer tüm  dünya ülkelerinde öğrenim gören  ve yeni yıl amacıyla ülkemize gelen KKTC vatandaşı öğrencilerimizin, öğrenci belgelerini ibraz etmeleri kaydıyla, dönüş için gerekli olan PCR testleri, Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır"

Çavuşoğlu: "Barışçıl çözüm için ilk adım olarak Doğu Akdeniz konusunda bölgesel bir konferans düzenlenmeli "
 
TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris merkezli Fransızca yayın yapan Jeune Afrique gazetesine verdiği röportajda, "Doğu Akdeniz'de deniz sınırlandırılması konusunda Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum yönetimi veya İsrail ile aranızdaki anlaşmazlıkları çözmek için ne önerirsiniz?" sorusuna şöyle cevap verdi:
"Diplomatik ilişkilerimizin olduğu tüm kıyıdaş ülkelerle konuşmaya hazırız. Libya ile deniz sınırlarımızın sınırlandırılmasına ilişkin müzakerelerin ardından Mutabakat Muhtırası imzaladık. Buna rağmen Yunanistan bizimle görüşmek istemiyor. Rumlar da Kıbrıslı Türklerle görüşmüyor. Aksine Yunanistan ve Rum yönetimi Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ı hedef alan bir yola girdiler." 
Çavuşoğlu, barışçıl çözüm için ilk adım olarak Doğu Akdeniz konusunda bölgesel bir konferansın düzenlenmesini önerdiklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.