Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

IŞİD Kobani'yi güneyden zorluyor

IŞİD'in, 15 Eylül'den beri Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kasabası Kobani'ye saldırıları sürüyor. Al Jazeera Türk'ün ulaştığı bölgedeki kaynaklara göre, havanın kararmasıyla IŞİD, kalabalık bir grup ve ağır silahlarla Kobani'nin güneyindeki, Miştenur tepesine saldırdı. Miştenur, kentin korunması açısından stratejik bir nokta. IŞİD üyeleri, uçak seslerinin duyulmasının ardından bir süre geri çekilse de çatışmalar sonra yeniden şiddetlendi. Ancak uçaklar akşam yeni bir bombardıman yapmadı.

KOALİSYON GÜÇLERİNİN IŞİD'E SALDIRI

ABD ve müttefikleri, Irak ve Suriye'de IŞİD hedeflerine erken saatlerde hava saldırıları düzenledi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı 9 hava saldırısı gerçekleştirildi. Ayrıca, ABD savaş uçakları Irak'ta IŞİD'e 5 yeni hava saldırısı yaptı.Suriye'de, güney Kobani bölgesinin güneyindeki iki hava saldırısında IŞİD’e ait silahlı personel aracı, küçük bir ünite ve araç imha edildi. Doğu Kobani bölgesindeki iki hava saldırısında da IŞİD’in bina, araç, büyük bir ünitesi ve topçu mevzisi yok edildi. Deyr Ez Zor'un güneydoğusunda gerçekleştirilen iki hava saldırısında bir IŞİD tankı ve aracı vuruldu. Rakka şehri civarındaki iki hava saldırısında da Tabka Havaalanı'na zarar verildi, IŞİD’e ait topçu bataryası da imha edildi.Saldırılarda CENTCOM'un sorumluluk sahasında konuşlanmış ABD Silahlı Kuvvetleri ve donanmasına ait uçakları kullanıldı. Hava saldırılarının üçünde, Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de ABD güçlerine katıldı.Irak'ta da Felluce kentinin kuzeydoğusundaki iki hava saldırısında IŞİD'e ait bir araç ve küçük bir ünite yok edildi. Rabiya kentinin güneyindeki bir hava saldırısında IŞİD’in silahlı aracı ortadan kaldırılırken, Hit kenti civarındaki hava saldırısında örgütün çok amaçlı silahlı aracı, Ramadi’nin kuzeyindeki hava saldırısında IŞİD’in silahlı personel taşıma aracı imha edildi.

"BOMBARDIMAN İLK KEZ İŞE YARADI"

Bir grup HDP'li milletvekili de Kobani'ye geçti. Dönüşte Al Jazeera'ye konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, yaptıkları görüşmeleri anlattı; "Dün itirabiyle kendilerine çok yoğun bir saldırı olduğunu, zor bir gece geçirdiklerini söylediler. IŞİD’in çok büyük kayıplar vererek, püskürtüldüğünü ifade ettiler" dedi.Tuncel, IŞİD'e karşı koalisyonun da ilk kez Kobani civarındaki IŞİD hedeflerine etkili bir saldırı düzenlediğine dair bilgi aldıklarını belirtip şunları söyledi:

"Koalisyon güçlerin ilk kez etkili bombardıman olduğunu söylediler. Dün geceki daha etkiliydi. Kentte güvenliği aldıklarını bir sorun olmadığını üç cephepeden saldırıların devam ettiğini söylediler."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.