Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center

Bu haber kez okundu.

Kahramanmaraş Elbi̇stan Karahasanlılar Londra Dernek Binası açıldı 

Avrupa Ajansı (Ava) Avrupa Gazete/Londra/Poyraz Veysal ÇADIR-Avrupa’nın ve Türkiye’nin bir çok şehrinde dernekleşen aynı zamanda Almanya’da federasyonu bulunan Karahasanlılar Derneği, İngiltere’de kuruluşundan 4 yıl sonra yeni hizmet binasını Hackney bölgesinde hizmete açtı.  Açılışa Hackney Belediyesi Başkan yardımcısı, belediye meclis üyeleri, Londra dini müşaviri, birçok STK başkanı ve 300 e yakın davetli katıldı.  

Açılış konuşması yapan dernek başkanı Yusuf Alma konuşmasında şunları söyledi.

Karahasanlılar Derneği  başkanı Yusuf Alma:  “Değerli hemşerilerim ve saygıdeğer misafirlerimiz, derneğimizin açılışına hepiniz hoş geldiniz. Hepinizin malumu olduğu üzere daha önce değişik vesilelerle bir araya gelen hemşerilerimiz en nihayetinde bir dernek çatısı altında buluşup bu nezih mekânı kiralamak suretiyle faaliyetlerine devam etmektedir. Derneğimizin amacı, siz değerli üyelerimizin desteğiyle sosyal yardımlaşma, dayanışma ve eğitim faaliyetleridir. Hangi düşünceden olursa olsun hemşerilik üst kimliğiyle birbirimizin düşüncelerine saygılı olarak bir araya gelmeyi amaçlıyoruz. Derneğimizin herhangi bir sivil toplum, kuruluş ve siyasi partiyle bağlantısı yoktur.Karahasanlılar Derneği  başkanı Yusuf Alma: “Amacımız özellikle gençlerimizin bulunduğumuz ülkenin kültürüne saygılı olup kendi değerlerine bağlı olarak yetişmeleridir. Sözü daha fazla uzatmak istemiyorum tekrar hoş geldiniz diyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Londra Dini Müşaviri Ensar Yentürk

Dernek Başkanı Yusuf Alma dan sonra söz alan Londra Dini Müşaviri Ensar Yentürk şunları söyledi: “ Öncelikle herkesi selamlıyorum diyen müşavir bu kadar kalabalığı gördükten sonra ister istemez  bir şeyler söylemek istiyorum dedi.  Özellikle vermek istediği önemli mesajlar  olduğunu söyleyen Yentürk sözlerine şöyle devam etti.

Londra Dini Müşaviri Ensar Yentürk: “İçinden geçtiğimiz su tarihi süreçte çok önemli 3 hastalıktan bahsedildiğini söyleyen Yentürk Birincisinin; “Tüm dünyayı kuşatan bir hastalık olduğunu dünyayı kendi mülkün zannetmek var olan her şeyi cani istediği gibi kullanma hastalığı olduğu söyledi. İslam inancına göre dünya insanoğluna emanet ve insanoğlu Allah’ın razı olduğu şekilde yasamakla yükümlü olduğunu söyleyerek bunu bir ayetle dile getirdi.İkinci büyük hastalığın ise insanların bireyselleşmesi ve yalnızlaşma hastalığı olduğu söyledi. Artık her şeyin devletlerinde, siyasetinde, dünyaya yon verenlerinde insanların hep bireyselleşmesine yönelik politikalar kurduğu söyledi. Oysa İslam’ın Allah’ın rahmeti ve  merhameti cemaatlar üzerinde olduğunu söyleyerek. Toplulukların bir araya gelmesinin önemini yine bir ayetle dile getirdi. 

3.hastalığın ise geleceğe yönelik umutların yıkıldığı anlayışı olduğunu, bizden birşey olmaz, bu milletten bir gelecek olmaz, bu nesilden birşey olmaz hastalığıdır dedi. Ve bunu da bir ayetle açıklayarak Allah’dan hiç bir zaman ümit kesilmemesini söyledi. Kuran'n insanin hem aklini hem kalbini dikkate alarak hayat sürmesini tavsiye ettiğini söyleyen Yentürk,  aklımızı okullarda formal eğitimle doldururuz. Akli bilgiyle beslemek kolaydır ama kalbi beslemek, bir insana merhametli, adaletli, şefkatli, kanaatkar olmayı, yalan söylememeyi, dürüst olmayı nasıl öğreteceğiz onun cevabi da insanların cemaat halinde bir arada olması ile mümkündür diyerek; ister Karahasan ister Akhasan olsun bir araya gelmenin önemli olduğunu söyleyerek dernek kurulusunda katkı sağlayanları tebrik etti. Derneğin boş vakitin geçirildiği bir dernek değil kimliğimiz, aidatımızı, kalbimizi besleyecek merkez haline gelmesini özellikle  çocuklara gençlere din, dil, tarih, kültürünü öğreten bir merkez haline gelmesi dilediğini söyleyerek herkese teşekkür etti. 

Daha sonra söz alan Hackney Belediyesi yetkilileri bölgelerinde insanları bir araya getiren bir böyle bir derneğin açılıştan çok memnun olduklarını ve gerekli her türlü desteği sağlayacaklarını söylediler. Dernek kurulusunda katkisi olan herkese teşekkür ettiler. Davetliler tarafından dernek acilisi gerçekleştikten sonra Kahramanmaraş’ın yöresel yiyecekleri açılışa katılan misafirlere ikram edildi. 

Dernek Adresi: 8 Lovelace St, Haggerston Community Centre, 3rd Floor London E8 4FF Tel: 07979 856806

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.