Öne Çıkanlar Oscar ödül törenind Hatice Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Tamer Levent Sunaka soruşturma Aerro Ersin Tatar Londra Karması

Bu haber kez okundu.

Kobani'de son durum, 11 Ekim

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Kürt kenti Kobani’ye yönelik IŞİD kuşatması saldırıları 27. gününe girerken, kent çevresinde çatışmalar devam ediyor. Teröristlerin kentin yüzde 30’una hakim olduğu belirtilirken, bu sabaha karşı Kobani merkezine karşı taarruza geçen IŞİD güçlerinin, çok şiddetli çatışmaların ardından püskürtüldüğü belirtiliyor. Kobani Kantonu Dışilişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, Kobani'de bugün durumun sakin olduğunu ve çatışmaların hafiflediğini söyledi. Kurdo, çatışmaların şiddetini kaybetmesinde, son günlerdeki etkili hava saldırılarının büyük payı olduğunu ifade etti.Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Kürt silahlı güçlerinin IŞİD tarafından Kobani’de ilerlemesinin bu sabaha karşı önlendiğini açıkladı. 90 dakika süren şiddetli çatışmada cihatçıların geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi.Kobani Savunma Bakanı ve YPG sözcüsü İsmet Şeyh Hasan, Rudaw’a yaptığı açıklamada “IŞİD, Kobani’nin yüzde 30’una hakim ve çatışmalar çok şiddetli biçimde sürüyor” dedi.Öte yandan ABD ve koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik hava saldırıları da devam ediyor. ABD merkez komutanlığı Centcom, perşembe ve cuma günü IŞİD hedeflerine 9 saldırı düzenlendiğini ve teröristlere ait birçok mühimmat ve merkezin hedef alınarak vurulduğu açıklandı.Savaş uçakları, Kobani'nin güneydoğusu, kuzeydoğusu ve güneyine dün akşam saatlerinden başlayarak hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda IŞİD'e ait iki eğitim kampı yok edilirken, hafif zırhlı araçlar, bir tank ve iki saldırgan grubu vuruldu.Rudaw’ın haberine göre IŞİD, dün saat 16.00 sıralarında YPG'nin Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın hemen yanında bulunan mevzilerine bomba yüklü araçla saldırı yaptı. Bomba yüklü araçlar, YPG mevzilerine 200 metre kala patlatıldı. Örgütün bu saldırılarla YPG denetiminde olan sınır kapısını almayı amaçladığı, ancak YPG'nin direnişi ve koalisyon güçlerinin havadan bombalamasıyla geri çekilmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.