Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Kobani'de son durum, 16 Kasım 2014

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bu sabah saat 04:00 sıralarında Kobani'deki IŞİD mevzilerini hedef aldığı bildirildi.Rojava'nın Kobani kentinde IŞİD ile Kürt güçleri arasında devam eden çatışmalar, bu sabah saatlerinde yeniden şiddetlendi. Savaş uçakları saat 04:00 sıralarında Mürşitpınar Sınır Kapısı'na doğru ilerleyen IŞİD örgütünü hedef aldı ve örgütün ilerleyişini engelledi..Rudaw IŞİD'in bu sabah el bombasıyla gerçekleştirdiği saldırıda bir YPG savaşçısının hayatını kaybettiğini, 3 savaşçının da yaralandığını bildirirken Suruç sınırı yakınlarında çatışmaların devam ettiğini aktarıldı.

IŞİD'E KARŞI EN BÜYÜK SALDIRI PLANI
ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Erbil'de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Kürt yetkililerle bir araya geldi. Görüşmede, IŞİD'e karşı kapsamlı saldırı planı ele alındı.IŞİD'in Irak'ta ilerlemesi ve Suriye'de Kobani'ye yönelik saldırılarına devam etmesi sonrasında bu örgüte karşı Irak ve Suriye'de kapsamlı operasyonlar yapılması için ABD'nin Irak'taki temasları arttı.ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey bugün Erbil'e ani bir ziyaret yaptı. Dempsey, Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ve İçişleri Bakanı Kerim Şengali ile bir araya geldi. Görüşmede Irak ve Kürt bölgesinin güvenliği, IŞİD'e karşı başlatılması beklenen kapsamlı operasyonlar, peşmerge ile koalisyon güçleri arasındaki ilişkiler masaya yatırıldı.

BİDEN IRAK'A GİDECEK
Öte yandan, ABD Başkan Yardımcısı Jeo Biden'in de önümüzdeki hafta Bağdat ve Erbil'de temaslarda bulunacağı, IŞİD'e karşı kapsamlı saldırı için görüşmeler yapacağı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.