Öne Çıkanlar londra Dünya Eğitim Forumu Seda Mete seksi Sun Express londra Youth Premier League Omicrondan türeyen Ursula von der Leyen Limasollular Derneği Muhafazakar Partili Kuzey İrlanda

Bu haber kez okundu.

LONDRA'DA BAYRAM FESTİVALİ

Avrupa Gazetesi/AVA Abdullah Özkan/Londra Londra’da yaşamını sürdüren Türk vatandaşlar The London Merit Association’ın düzenlemiş olduğu EID Bayram Şenliği’nde biraraya geldi. 10 ve 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen festivale aileler büyük ilgi gösterdi. Anadolu mutfağından kesitlerin sunulduğu ve çocuklar için oyun parklarının kurulduğu organizasyonda Türkiye’den binlerce kilometre uzakta yaşayan vatandaşlar bayramı doyasıya yaşadı.

4 yıldır düzenleniyor

The London Merit Association’ın 2006 yılında kurulduğunu ve 4 yıldır bu bayram şenliğini düzenlediğini belirten derneğin onursal başkanı Hasan Sasa; “Ramazan Bayramlarında vatandaşlarımızın vatan özlemlerini gidermek ve çocuklarıyla birlikte bayramı doyasıya yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla EID Bayram Festivalini düzenliyoruz. Temel amacımız sosyalleşebilmek, vatandaşlarımızı bu ülkeye entegre edebilmek ve en önemlisi yabancılaşma duygusunun önüne geçmek” dedi.

EID Bayram Festivali’nin Enfield Council festival programına alındığını anlatan Hasan Sasa sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Biz bu festivali düzenleyerek hem ailelerin hem de çocuklarımızın gönüllerince eğlenmelerini ve keyifli vakit geçirmelerini amaçladık. Biz bunun dışında dernek olarak zaten okul sonrası eğitim, Türk kültür ve geleneklerini öğretme ve iyi bir vatandaş olabilme gibi konularda yaklaşık 200 çocuğumuza dersler veriyoruz. Yaklaşık olarak 50 tane de üyemiz var.”

“Bir burukluk var” 

Türkiye’deki bayramların burada yaşanmadığını söyleyen Hasan Sasa; “Bu festivalle bayram özlemimizi de gideriyoruz. İngiltere’de bayramı yaşayamayanlara bayramı burada, bu festivalle yaşatıyoruz. Burada her ne kadar bayramlaşmalar filan olsa da Türkiye’deki gibi kesinlikle değil. Biz bunu çok iyi hissediyoruz. İçimizde bir burukluk var elbet ama bizde düzenlemiş olduğumuz bu festivalle içimizi burkan o özleme biraz olsun son veriyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim yılmaz 3 yıl önce

London merit association kuzey londranın en önemli türk toplumu derneğidir. Başkanın ve üyelerin çalışmalarının devamını dileriz.