Öne Çıkanlar londra avrupa SunExpress Avrupa Cumhuriyet Bayramı balosu Virgin Sport ingiltere Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

Londra Wimbledon Türk Okulu'ndan karne şöleni

Londra'nın güneyinde 2 yıldır Türk dili ve kültürü eğitimi veren Wimbledon Türk Okulu, geçtiğimiz hafta Morden’da gerçekleştirdiği törende öğrencilerine karnelerini dağıttı. Merton Belediye Başkanı Stephen Alambritis’in de katıldığı törene, okul aile birliği mensupları da yoğun ilgi gösterdi. 

Okulda eğitim gören öğrenciler, hazırladıkları gösterilerle izleyenlere neşeli dakikalar yaşatırken, kadınların evlerinde hazırladıkları yöresel yiyecekler de misafirlere ikram edildi. 

Program sonunda, Merton Belediye Başkanı Stephen Alambritis öğrencilere, çeşitli hediyelerle birlikte karnelerini, öğretmenlere de plaket ve belgelerini takdim etti. 

Wimbledon Türk Okulu Başkanı Atilla Abacıoğlu da günün önemine binaen yaptığı konuşmada; “Bizler artık Avrupalı Türkleriz. Kalıcı olduğumuz ülkelerde kültürel, ekonomik ve siyasi alanda güçlü olmalıyız. Bu nedenle yatırımımız, yarınlarımızın ve geleceğimizin garantisi gençlerimize olmalı. Bu kapsamda başlattığımız eğitim seferberliğimize ailelerimizden daha duyarlı olmaları ve çocuklarının eğitimine önem vermelerini rica ediyoruz. 2012-2013 eğitim yılında emeği geçen velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. 13 Eylül günü tekrar buluşmak üzere, iyi tatiller diliyorum.” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.