Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center

Bu haber kez okundu.

Londra’nın göçmen tiyatro topluluklarından Seyyar Kumpanya'dan Duruşma Arcola Outside’da

Duruşma 26 Eylül, 3 Ekim ve 10 Ekim 2021 tarihlerinde, saat 15.00’de Arcola Tiyatrosu’nun açık hava sahnesi Arcola Outside’da.Franz Kafka’nın romanı Londra’nın göçmen tiyatro topluluklarından Seyyar Kumpanya tarafından Türkçe olarak uyarlanmış. Çağdaş shaneleme tekniklerinin kullanıldığı bu oyunda günümüzde deneyimlenmekte olan ‘yeni normaller’e de göndermeler yapılmakta.
K, hiç kimsenin ne olduğunu bilmediği bir suçla itham edilince kendini gizemli bir maceranın içine sürüklenmiş bulur. Adalet arayış süreci hayal edilemez yerlerde son bulacak ve toplumun derinliklerinde yatan gerçeklere ışık tutacaktır. 90’lı yıllardan beridir tiyatro çalışmalarını yürüten Naz Yeni, ensemble geleneğinin ışık tuttuğu Seyyar Kumpanya’nın kurucusu ve Duruşma’nın da yönetmeni olarak ‘İnsan masum mu değil mi, bir fikri olmaz mı?’ diye akla gelen temel bir soruya cevap aramakta olduklarını söylüyor. Arcola Tiyatrosu’nun pandemi dönemini takiben başlattığı ‘Today I’m Wiser’ festivaline dahil olan oyun Türkçe oynanacak ve İngilizce üstyazılar ile takip edilebilecek.

Oyuncular:
polis/evsahibi/avukat/tüccar/çocuk
Dursun Kuran
K
Gülistan Sarbas
amir/davalı/çaycı/ressam
Hakan Arıcan
mübaşir/amca/çocuk/papaz
Rıza Keskin
Polis/Cici/müşteri
Seda Çelik
sesler:
yargıç
Celal Perk
anlatıcı
Gözde Işık
yaratıcı ekip:
    
yönetmen
NAZ YENI
ışık tasarım
DAVE BYRNE
müzik
CAN ÇITAK
dekor
HALE AKAR
kostüm
BAHAR ÇALKAN
saç ve makyaj
KISMET YÜCEYURT
üstyazılar
TUANA ARAYICI
afiş
KASIM ERTÜRK LOGO TASARIMI
prodüksiyon asistanı
BORA BIÇAKÇI
Sahne amiri
EVRİM BAŞ
www.seyyar.company

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.