Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal İtalya avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta

Bu haber kez okundu.

Metehan bebeğe destek olalım, SMA1 hastası Metehan'ı kurtaralım

İsmail Karakaş-Londra'da SMA1 hastası Metehan bebeğe destek kermesi yapıldı. Metehan'ın Melekleri iş başında, online kermeste altı saatte onaltı bin sterlin bağış toplandı. İngiltere’nin Leicester şehrinde yaşayan Tuncay ve Zeliha çiftinin SMA) Tıp 1 hastası bebekleri Metehan'ın tedavisi için Luton Türk Kültür merkezi başkanı Atilla Üstün'ün desteğiyle kendilerine "Metehan'ın Melekleri" ismini verdiği bir grup gönüllüden oluşan, Hilal Dinler, Derya Gökçe, Elif Kaygusuz, Merve Kepil, Hilal Kepil, Selma Turan, Merve Turan, Mübine Aydın, Nursen Gürbüz isimli hanımlar Londra'daki hayırsever bağışçıların verdiği malzemeleri gönüllüler ile Canlı yayında satışa sundular.

YARDIM İÇİN TIKLAYINIZ: https://uk.gofundme.com/f/metehan039s-sma-type-1-treatment 

Online yapılan Kermesin tüm geliri ile yapılacak bağışlar, Metehan'ın tedavi masrafları için açılan hesaba yatırıldı.

Leicester şehrinde yaşayan Tuncay ve Zeliha çiftinin SMA) Tıp 1 hastası bebekleri Metehan'ın Amerika'da gen tedavisi olması için yardım kampanyası başlatan aileye İngiltere'deki gönüllüler destek veriyor.

Metehan bebeğe katkı sağlamak için Luton'daki Türk kültür merkezi ile Leicester Türk kültür derneği öncülüğünde bir yardım kampanyası başlatılmıştı yürütülen kampanyanın devamı olarak İngiltere Türk Diyanet Vakfının Londra'daki camii tolantı salonunda sosyal medya platformundan altı saatlik canlı yayınla kermes düzenlendi. El işi ürünler ile Hediyelik eşyaların satıldığı kermesten elde edilecek gelir ile yapılacan bağışlar, Metehan için açılan hesaba yatırıldı.

YARDIM İÇİN TIKLAYINIZ: https://uk.gofundme.com/f/metehan039s-sma-type-1-treatment 

'METEHAN ÖLMESİN'

Luton Türk kültür merkezi başkanı Atilla Üstün:  "Metehan bebeğimize sahip çıktık. İngiltere Türk Diyanet Vakfı bize kapılarını açtı ve destek amaçlı kermes düzenledik. Metehan’ı yaşatmak için düzenlenen kermesete altı saatte onaltıbın sterlin bağış toplandı. "Yetkililere ve tüm bağışçılara gönüllülere teşekkür ediyorum, Hep birlikte çocuğumuza bir nefes olalım,  Metehan ölmesin. Pandemi süreci olduğu için satışlarımızı internet ortamından da yaptık. Metehan'ın kampanyası devam ediyor lütfen destek olalım" diye konuştu.


Baba Tuncay Fidan: " 11 aylık bebeğimiz Metehan “Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1” hastalığının tedavisini İngiliz Ulusal Sağlık Servisi NHS karşılamıyor. İlk olarak Türk toplumunun destekleri ile bir yardım kampanyası başlatıldı.Daha sonra diğer milletlerden insanlarda yardım kampanyasına destek verdiler. Sivil toplum kurumlarının destekleri ile uluslararası yardım kampanyası şekline dönüştü. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum." Şeklinde konuştu." 

Metehan bebeğin tedavisi için sadece 2 yaş (ve 13 kilo) altındaki bebekler için onaylanan ve $2.1 milyon bedelindeki Zolgensma isimli gen terapisini alması gerekiyor. 

Ulaşım, konaklama gibi diğer maliyetlerle birlikte ihtiyaç olan bağış miktarı $2.4 milyon doları buluyor. Metehan bebek için İngiltere, Türkiye ve dünyanın farklı coğrafyalarından bağış yapmak isteyenler, aşağıdaki linki tıklayarak yardımda bulunabilecekler:

YARDIM İÇİN TIKLAYINIZ: https://uk.gofundme.com/f/metehan039s-sma-type-1-treatment 

Ayrıca Metehan için bir Banka hesabı açıldı.


LUTON TURKISH COMMUNITY ASSOCIATION NUMBER TWO ACCOUNT

Sort Code 20-53-33

Account No 83357643

SWIFTBIC BUKBGB22

IBAN GB86 BUKB 2053 3383 3576 43

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.