Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

Milli Mücadelenin 100. Yılı Londra'da Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs 2019 Pazar günü, Londra’daki Newington Green Parkı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlık ateşini yakıp başlattığı Milli Mücadele’nin 100.yılı Büyük Londra Buluşma’sında her nesilden gençlerle çok büyük bir katılımla coşkuyla kutlandı.

Bu kutlamayı düzenleyen 6 derneğin gazetemize yaptığı ortak açıklamaları şöyle: Bizler +1 Türkiye, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Azerbaycan Evi, Türkiye Gençlik Birliği İngiltere ve Anadolu Kültür Merkezi bir araya gelerek 19 Mayıs 1919’un 100.yılını büyük bir festivalle hem Türk hem de İngiliz toplumuyla kutlamaya karar verdik.

Kutlamalar #AtamGençlik100Yasında kampanyası ile başladı. +1 Türkiye gönüllülerinden Selçuk Ayküz ve Lansman Istanbul tam da Cumhuriyetin nesilden nesile geçtiğini ve yaşatıldığını vurgulayan bir slogan buldular bizim için#AtamGençlik100Yaşında

Cumhuriyet değerlerine gönülden bağlı farklı nesillerin birarada çektirdikleri selfiler AtamGençlik100Yasında adlı facebook sayfasında yayınlanmaya devam ediyor; siz de katılabilirsiniz.

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, Cumhuriyetin çınarı Muazzez İlmiye Çığ’ın kızı Hafize Altay Hanımefendi, Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi tarihçi Dr.Orhan Çekiç, Atatürk’ün kütüphanecisi Nuri Ulusunun oğlu Mustafa Kemal Ulusu’da resimleriyle bu projeye destek veren gönüllüler arasındaydı.

Bugün de eğitim başta olmak üzere tarım, sanayi, milli savunma, dış politika konusunda ayrı ayrı bir tehdit altında olduğumuz şüphesiz ama Türkiye Cumhuriyeti geçen yıllarda yetiştirdiği nesilleri ile bunlara karşı duruyor, Cumhuriyeti savunuyor, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyor ve çağdaş Türkiye’yi yaratan Atatürk devrimlerini koruyor. Bu emanet nesilden nesile devam ediyor ve gençlik onları daha ileri bir seviyeye götürmeye söz veriyor. –Cumhuriyetimizin nesilden nesile yaşıyor.

Kutlama komitesi olarak amacımız, sadece Türk Milletine değil mazlum ülkelere de örnek olmuş,Türk milletinin tam bağımsızlık mücadelesinin sadece bir Kurtuluş Savaşı olmadığı, zafer sonrasında devam eden bir çağdaşlaşma mücadelesi olduğunu genç nesilere göstermekti.

Bu duyguyla düzenlediğimiz hem Türkçe hem de İngilizce hazırlanan Milli Mücadele Sergisi, işgalden zafere, zaferden çağdaşlaşmaya Türkiye Cumhuriyeti’nin serüvenini bir bütün halinde gösteriyordu. Bugün 100 yıl sonra verdiğimiz savaş çok boyutlu ve toplumsal bir savaş. Sergide Cumhuriyet’in yüzlerce yıl daha devam etmesi için neler yapılması gerektiği konusunda mesajlar verdik.
Sergiyi hazırlamak için gece gündüz çalışan gençlerimiz Arda Akartuna (+1 Türkiye), Yasemin Şekerkıran (+1 Türkiye), Çiğdem Yılmaz ( İngiltere ADD) ve Hatice Ballıkaya (TGB İngiltere) ve Afiş İletişim’den Ayla Torun’a teşekkür ediyoruz.

Lezzetli yemekleriyle festivalimize gönüllü olarak destek veren Bedişh Artısan Foods, Şef Candan Yılmaz ve ekibine sonsuz teşekkür ederiz.

Bu sene kutlamalara Koray Ardost Group Reflection, genç rap sanatçıları Kılıç ve TekMill, gitar sanatçıları Önem ve Dilara , DJ Typhoon renk renk kattılar hepsine çok teşekkür ediyoruz. Programı Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına seçilen ilk Türk , Avrupa Parlementosu Lider Kadın Ödülü ve Büyük Atatürk Gençlik ödülü alan Dilek Livaleni’nin sunmasından büyük mutluluk duyduk. Bu etkinliği ortaya çıkarmak için onlarca gönüllü aylardır çalışıyordu ve bugün de görev aldılar. Özverili katkılarından dolayı tüm gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.

Sponsorlarımız Bowling and Co Solicitors, Docklands Academy London and Marm Medical Assistance’ın cömert destekleri ve pek çok kişinin gönülden yaptıkları bağışları teşekkür ediyoruz.

Etkinliği desteklerek aramızda yer alan Advantage Solicitior, Nills Furnitures, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu, Miya Solicitörs Limasollular Derneği, İkinci Bahar Derneği , sanatçılar ve müzisyenlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu kutlamayı daha fazla derneğin katılımı ile yapmayı arzu ediyoruz.

Nice 100 yıllara!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.