Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı altın kelebek ödül töreni kurban ayramı Bursa Kebap Evi londra Kral Charles banknotları ingiltere iftar TikTok yasağı yurt dışı

Bu haber kez okundu.

Paris’te Sarı Yelekliler protestosunda gözaltı sayısı artıyor

Geçen haftaki şiddet olaylarının tekrarlanmaması için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ülke genelinde 89 bin polis görevlendirildi. Paris’i ise 8 bin polis ile 12 zırhlı araç koruyor.
ÜST ARAMASIYLA İZİN VERİLİYOR
Eylemciler, Paris’in sembolleri arasında yer alan Champs-Elysees Caddesi’ne gelmeye başladı. Polis, göstericilerin üst aramasını yaptıktan sonra caddeye girmesine izin verdi.
GÖZALTI SAYISI 700’E YÜKSELDİ
Fransa İçişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurent Lunez, ülke genelinde gözaltına alınan “sarı yelekli” sayısının 700’e yükseldiğini açıkladı.
Polis şehrin çeşitli bölgelerinde göstericilere sert müdahalelerde bulunmaya başladı.
Fransız kaynaklarından açıklanan bilgiye göre gösterilerin başlamasının ardından da 481 kişi gözaltına alındı.Champs Elysées Meydan’ında eylemciler “Macron istifa”, “Koyun değiliz” şeklinde sloganlar attı.
İçişleri Bakanı Christophe Castaner, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada gün boyunca, geçmiş eylemlere göre, daha yoğun kontrol ve direkt müdahale olacağını belirtti.
Fransız yetkililer, geçen hafta düzenlenen protestolarda dükkanların yağmalanması, camların kırılması, araçların ve bazı binaların ateşe verilmesi gibi şiddet olaylarının tekrarlanmasından endişe duyuyor. Bu nedenle Champs-Elysees Caddesi’nde mağaza ve restoranlar kepenkleri indirdi.
Gösteriler Paris’in kültür hayatını da etkilerken, Champs-Elysees yakınlarındaki müzeler kapalı. Benzer şekilde Paris’in Garnier ve Bastille Opera binalarındaki programlar da iptal edildi.
Fransa 1. Futbol Ligi’nde Paris Saint-Germain (PSG) ile Montpellier arasında başkentte oynanması planlanan karşılaşma da ertelendi.
Paris’in sembollerinden Eyfel Kulesi de gösteriler nedeniyle ziyarete kapalı olacak. Geçen haftaki gösteriler sırasında zarar gören Zafer Takı da kapalı kalmaya devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.