Öne Çıkanlar Komedi Gazinosu alkol londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı NHS migren İngilterede migren İngilterede Ulusal Sağlık Birleşik Krallık ülkeleri

Bu haber kez okundu.

Selda Bağcan ile Moğollar ve daha fazlası Daymer 30.yıl festivalinde

DAY MER Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 30'ncu kez 12 Haziran-7 Temmuz arasında gerçekleşecek. DAY MER, 30'ncı yılı dolayısıyla zengin bir festival program hazırladığını 19 haziranda yapılan açılış resepsiyonu ile açıkladı. DAY MER çatısındaki Londra Meydan Sahnesi'nin 12 Haziran'da 30'ncu yıl kutlaması etkinliği ile başlayan festival, 7 Temmuz Clissold Park'ta Selda Bağcan ve Moğollar'ın da sahneye çıkacağı Park Şenliği ile sona erecek.

İngiltere’de birçok organizasyon faaliyet gösterirken Day-Mer’i onlardan ayıran iki önemli özelliği var. Bunlardan birisi yerli yabancı ayrımı yapmadan hak arayışında ortak mücadele vurgusu yapması ve göçmen işçilerle yerli işçileri birleştirmesi. Diğer önemli özelliği ise 30. kez insanları yeryüzü sofrası olarak adlandırdığı çatısı altında topluyor olması.Day-Mer Kültür ve Sanat Festivali, bu sene de dayanışma mesajı veriyor. İngiltere’den birçok sendikacı, Day-Mer emekçileri ve dostlarını her sene festivalde olduğu gibi resepsiyonda da yalnız bırakmadılar.

Day-Mer Başkanı Aslı Gül

Aslı Gül: “Day-Mer Birlik ve Mücadele Platformudur”

Day-Mer Başkanı Aslı Gül konuşmasına, emekleriyle festivali 30. Yılına taşıyan dostlara teşekkür ederek ve hoşgeldiniz diyerek başladı:

“Biliyorsunuz içinde bulunduğumuz süreç ve koşullar bizi daha fazla birlikte hareket etmeye zorunlu kılıyor. Emperyalist politikalar sonucu oluşan bölgesel savaşlar devam ediyor. Türkiye iktidarı akademisyenlere, Alevilere, kadınlara, çocuklara saldırısını sürdürüyor. Ona karşı çıkan, gerçekleri söyleyen herkes susturulmaya çalışılıyor. AB hükümetleri ise bu gelişmelere gözünü kapatıyor, çünkü mültecileri buraya yığmak zorundalar. Bu saldırılara, bu savaşa karşı mücadeleye devam etmeliyiz. Festivalimiz ırkçılığa ve savaşlara karşı yerli ve göçmen işçilerin birliğini içeriyor. Katılan herkese teşekkür ederim”

Hackney Belediye Meclis üyesi Can Özşen

DAY MER Yönetim kurulu Üyesi Oktay Şahbaz

Şahbaz: “Birlik ve Mücadele Festivali bugün müthiş bir lansman etkinliği ile başladı. Öğle yemeğinde yaptığım konuşmada söylediğim gibi, Uzun yıllar boyunca Kültür ve Sanatı toplulukları ve insanları ortak sorunlarımızda bir araya getirmek için bir araç olarak kullandık ve bu devam etmeye kararlı olduğumuz bir şey. Bu siyasi belirsizlik zamanında. Day-mer, Türk ve Kürt toplumu ile yerli toplumu, kesim, özelleştirme, ırkçılık ve kemer sıkma ile mücadele etmeye devam etmek için bir araya getirme konusunda rol oynamaya devam edecek.Bu mücadelede bize verdiğiniz destek için sendikalara, kampanya gruplarına ve yerel ve ulusal politikacılara teşekkür ediyoruz.Bizi devam ettirmek için yorulmadan çalışan yerel topluluğumuza ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.Festivalimizin, topluluklarımız arasındaki dayanışmayı güçlendirmeye ve toplumun esnekliğini geliştirmeye devam etmesini umuyoruz. Day-Mer’in 30. Kültür ve Sanat Festivali’ne tekrar hoş geldiniz. "

DAY MER Yönetim kurulu Üyesi Oktay Şahbaz

Haringey Mayor Sheila Peacock

FESTİVAL PROGRAMI DOPDOLU

DAY MER, Kültür ve Sanat Festivali'nin yapılacağı 12 Haziran-7 Temmuz arasında çocuk ve gençlik şenliğinden panellere pek çok etkinlik gerçekleşecek. DAY MER Festival Programı'nı aşağıdaki gibi açıkladı:

- 22-23 Haziran Cumartesi-Pazar, 19.00-17.00: Tiyatro, "Neredeyse Kadını Elizabeth" Kuzey Londra Toplum Merkezi

- 29 Haziran Cumartesi: Gençlik Şenliği, 18.30: Kuzey Londra Toplum Merkezi

- 30 Haziran Pazar, 13.00: Çocuk Şenliği, Kuzey Londra Toplum Merkezi

- 3 Temmuz Çarşamba, 19.00: Gençlik paneli, "Lives Not Knives"

- 5 Temmuz Cuma, 19.00: Panel, “Kültür ve sanatta işçi sınıfının izleri”

- 7 Temmuz Pazar, 12.00 Park Şenliği, Selda Bağcan, Moğollar ve yerel sanatçılar, Clissold Park

"Neredeyse Kadını Elizabeth" oyunu 22-23 Haziran Cumartesi-Pazar, 19.00-17.00

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.